Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

'Tu-ti ministeru' si adineaurea

Bai, sa moara Cibu daca inteleg de ce dracu privesc romanii canalele de stiri (Realitatea, Antena 3) in timpul zilei, cind acestea transmit imagini de la negocierile dintre PSD si PDL cu privire la marea imparteala a ciolanului afumat din fasolea romanilor. Reporterii se inghesuie la gura lui Geoana si alearga dupa Boc pentru a afla cine-ce minister si-a adjudecat la discutiile din coalitie.
Pesemne ca romanii sint masochisti. Le place sa fie pacaliti pe fata, mirlaniti pe la spate si fraieriti din toate directiile. Cum sa stai, ma, la teve sa vezi daca PSD a luat pina la urma Internele sau acest minister a ajuns in final la PDL, pentru buldogul Vasile Blaga? Sau sa stai cu sufletul la gura ca sa afli unde merge ministerul Justitiei: la Victor Ponta, la Monica Macovei sau la un (in)dependent? Bun, si daca afli cine va fi ministru la Justitie, ti se va schimba existenta in vreun fel? Vei cistiga mai multi bani, vei scapa de datorii, vei deveni imun la criza care e pe vine?
Pentru ce sa stau eu ca boul la televizor, sa vad cum niste flaminciosi se sfisie ca hienele, pentru o mina de ministere. Pai, de vreo trei zile incoace (ca sa nu zic de patru ani), pe Geoana, Boc si Basescu ii intereseaza sa puna laba pe ministerele cheie, de unde se pot trage basculante de lovele. Nu au dat, nu dau si nici nu vor da macar o ceapa degerata pe vointa electoratului. Asteptari mari au doar fraierii de alegatori care nu au inteles in ce tara de cacat traiesc. Gastile din PSD si PDL vor invata in cele din urma si impartirea la doi, nu doar la unu', caci nu au incotro. Oprisan, Mitrea si ceilalti hapsini, dimpreuna cu Videanu, Blaga, Berceanu si Anca Boagiu sint gata sa treaca si peste mama orgoliului pentru a prinde o tita la care sa suga timp de patru ani.
Prin micile ecrane razbatea miercuri foamea de lovele, de functii, de parvenire. "Ce minister este crucial pentru noi, la care nu putem renunta?", s-a intrebat Miron Mitrea de fata cu jurnalistii, dupa care a adaugat, mai in gluma, mai in serios: "Pai, noi nu am renunta la nici un minister!". De cealalta parte, pedelistii mestecau si ei crengi, caci PSD tocmai isi alesese Internele, tragindu-i lui Blaga ministerul de sub picioare.
In concluzie, nimeni nu mai avea timp sa fie sfios in fata publicului telespectator, sa arate ca, de fapt, disperarea nu este atit de mare pentru a inhata ministerele strategice. Nu, frate, totul era pe fata! Tacimurile erau agitate prin aer, se gesticula a foame si se urla de sete. Setea de putere, setea de acaparare, setea de dominare, setea de imbogatire si, inca o data, setea de parvenire!
Jos, Guvernul, oricare ar fi el!
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii