Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Trupurile adultului și minorului înecați, joi, în Dunăre, recuperate din apă de scafandrii ISU Brăila

* astăzi dimineață, cadavrul bărbatului de 30 de ani a ieșit la suprafață, iar copilul a fost găsit de scafandri în urmă cu puțin timp * ambele trupuri neînsuflețite au ajuns la morga brăileană pentru necropsie * cele două persoane erau căutate de salvatori încă de joi, când a fost dată alerta că au fost înghițite de apele Dunării, în zona Plajei Lipovenești

 

 

 

Scafandrii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brăila au reușit, în cursul zilei de astăzi, să recupereze din fluviul Dunărea trupurile neînsuflețite ale celor două persoane date dispărute, joi după amiază, și despre care exista suspiciunea că s-ar fi înecat. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 30 de ani și un copil de 14 ani.

Cadavrul adultului a ieșit la suprafața apei, sâmbătă dimineață, la 4 km distanță de Plaja Lipovenească, pe raza județului Galați. Câteva ore mai târziu, scafandrii l-au găsit și pe minorul înecat, la aproximativ 100 metri de plajă. Ambele trupuri neînsuflețite au fost duse la Morga Brăila pentru necropsie.

Reamintim că, joi, doi frați în vârstă de 12 și, respectiv, 14 ani, aflați la Plaja Lipovenească, au intrat în Dunăre să se scalde. La scurt timp după intrarea în apă, aceștia dădeau semne că se îneacă, așa că doi adulți, dintre care unul era chiar unchiul lor, le-au sărit în ajutor. Un gălățean a reușit să-l salveze pe copilul de 12 ani, însă unchiul și celălalt minor au fost înghițiți de Dunăre în câteva secunde, după cum au povestit martorii.

Căutările pompierilor și scafandrilor ISU Brăila au început de îndată, însă, fără rezultat în acea zi, acțiunea fiind suspendată pe timpul nopții și reluată a doua zi. În unele locuri, chiar foarte aproape de mal, adâncimea apei ajungea chiar și la 10-15 metri. O cauză ar fi scăderea nivelului Dunării, iar gropile sunt mult mai aproape de plajă, în aceste condiții, curenții fiind și ei destul de puternici.

Nici în ziua de vineri, salvatorii nu au reușit să găsească persoanele înecate, iar operațiunea de recuperare a trupurilor din Dunăre a fost, din nou, suspendată pe parcursul nopții. Sâmbătă, ambele cadavre au fost găsite de scafandri.

COAUTOR ARTICOL: Categorie articol: 

Comentarii