Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Trupul neinsufletit al lui Marian Cozma a ajuns in Romania, la Nadlac

La plecarea masinii cu trupul sportivului, toti cei prezenti au aplaudat, moment in care tatal, Petre Cozma, a izbucnit, din nou, in lacrimi.
Cateva sute de maghiari au fost prezenti, marti, in fata salii de sport din Szeged alaturi de echipa locala din care fac parte si Valentin Ghionea, Iulian Stamate si Adrian Petrea.
Petre Cozma, tatal spotivului injunghiat, si una dintre surorile sportivului, au fost intampinati de cei trei jucatori romani de la Pick Szeged. Din fata salii acestia au mers la masina in care se afla trupul lui Marian Cozma si au fost depuse coroane. Cei trei handbalisti romani au izbucnit in lacrimi in momentul in care usa masinii a fost deschisa. Oamenii veniti la fata locului au afisat un banner pe care scria: "R.I.P. Marian! (n.r. Rest in Peace)".
In dimineata zilei de marti, Marian Cozma a fost numit post-morten cetatean de onoare al orasului Veszprem. Dupa acest eveniment, cortegiul funerar s-a deplasat la sala de sport din oras unde colegii de echipa ai romanului au adus un ultim omagiu handbalistului decedat. In memoria lui Marian Cozma, Centrul National Olimpic de Excelenta de la Sighisoara ii va purta numele, tricoul cu numarul 82 de la nationala va fi retras, acelasi lucru intamplandu-se si la MKB Veszprem cu tricoul cu numarul 8, care i-a apartinut.
Conform unor oficiali din FRH, inmormantarea va avea loc vineri, pentru moment nefiind specificata nicio ora.
Altfel, Ministrul Tineretului si Sportului, Monica Iacob-Ridzi a declarat, marti, ca Marian Cozma va primi titlul de maestru emerit al sportului: "Am facut o exceptie de la regula, la cererea Federatiei Romane de Handbal. Marian Cozma va primi post-mortem titlul de maestru emerit al sportului".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii