Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Trupe de calibru la festivalul Metalhead Meeting 2018

• cel mai nou nume anunţat pentru Metalhead Meeting Festival, ce va avea loc pe 6 şi 7 iulie la Arenele Romane din Bucureşti, este Sonata Arctica (Finlanda) • trupa se alătură unui lineup extrem de promiţător: Children Of Bodom (Finlanda), Epica (Olanda), Kataklysm (Canada), Carrach Angren (Olanda) şi Skeletonwitch (SUA) • abonamentele de două zile la eveniment se pot achiziţiona online pe www.iabilet.ro, preţul acestora urmând să crească după data de 16 martie

 

Se anunţă o vară plină de surprize pentru amatorii genurilor rock/metal din România. Una dintre acestea o reprezintă ediţia a şaptea a festivalului Metalhead Meeting, ce va avea loc pe 6 şi 7 iulie la Arenele Romane din Bucureşti. Potrivit unui comunicat emis de organizatori, Sonata Arctica unul dintre cele mai apreciate grupuri de power metal din Finlanda revine în cadrul evenimentului la Bucureşti, pentru un concert extraordinar. Grupul a concertat în urmă cu trei ani în aceeaşi locaţie. De altfel, întreg lineup-ul anunţat până în prezent la Metalhead Meeting se prezintă foarte interesant cu trupe precum: Children Of Bodom (Finlanda), Epica (Olanda), Kataklysm (Canada), Carrach Angren (Olanda) şi Skeletonwitch (SUA). De asemenea, multe alte trupe urmează să fie anunţate în curând, potrivit organizatorilor. Trebuie subliniat câ până pe 16 martie abonamentele la festival costă doar 175 de lei, urmând ca acestea să se scumpească treptat.

“Cu o activitate de peste 20 de ani pe scena metal internaţională, Sonata Arctica are 9 albume la activ, cel mai recent, The Ninth Hour, fiind lansat acum doi ani. Bazele trupei au fost puse la finalul lui 1995 de către Marko Paasikoski, Jani Liimatainen şi Tommy Portimo, iar la scurt timp în formaţie au venit Pentti Peura şi Tony Kakko. Iniţial formaţia s-a numit Tricky Beans iar apoi Tricky Means şi cântau hard rock. Ulterior şi-au schimbat stilul spre power metal, fiind influentaţi de Stratovarius, iar apoi la cerinţele casei de discuri Spinefarm cu care semnaseră pentru 3 albume şi-au schimbat şi numele în Sonata Arctica. De-a lungul timpului trupa a avut colaborări cu artişti precum Johanna Kurkela, artistă care a pornit proiectul Auri alături de Tuomas Holopainen de la Nighwitsh, Jens Johansson de la Stratovarius şi Rainbow sau Timo Kotipelto tot de la Stratovarius. În momentul de faţă Sonata Arctica înseamnă: Tommy Portimo (tobe), Tony Kakko (voce), Henrik Klingenberg (clape şi backing vocals), Elias Viljanen (chitară şi backing vocals), Pasi Kauppinen (bass şi backing vocals)”, se arată în comunicatul organizatorilor.

 

Cine sunt celelalte trupe anunţate până acum la Metalhead Meeting

Cu o activitate de peste 15 ani pe scena metal, Epica are la activ 7 materiale de studio, primul, “The Phantom Agony”, lansat în 2003, iar cel mai recent, “The Holographic Principle”, apărut în 2016. Bazele formaţiei au fost puse de Mark Jansen în 2002, după ce acesta a părăsit trupa After Forever. Iniţial, formaţia a început cu Helena Michaelsen de la Trail of Tears la voce, însă la scurt timp a fost înlocuită cu Simone Simons, una dintre cele mai carismatice prezenţe feminine ale scenei metal europene. În primă fază formaţia s-a numit Sahara Dust, însă ulterior numele s-a schimbat în Epica, acesta fiind inspirat de albumul omonim al celor de la Kamelot. De-a lungul timpului, Epica a colaborat cu artişti precum Roy Khan de la Kamelot, Sander Commans de la After Forever sau Tony Kakko de la Sonata Arctica. Pe 14 aprilie, anul acesta, Epica va susţine cel de al 1000-lea concert din carieră în ţara natală, la Tilburg.

“Kataklysm este una dintre cele mai cunoscute trupe de metal din Canada. Death metal-ul lor este supranumit «northern hyperblast» legat strâns de blast beat-urile trupei care au fuzionat cu muzica. S-au format în 1991 şi încă de la început şi-au lăsat amprenta în muzica inernaţională ca una dintre cele mai rapide şi haotice trupe de metal. Trupa este cunoscută pentru încoporarea a multe citate din filme în muzica sa, dar şi diverse elemente melodice. Cu 12 albume la activ şi multe premii câştigate, canadienii vin la Bucureşti să ofere fanilor piese precum: «Shadows and Dust», «Taking the world by storm» sau «The Black Sheep». Carrach Angren este o trupa olandeză de symphonic black metal care în 2018 aniversează 15 ani de existenţă. Stiliul lor muzical este caracterizat de folosirea aranjamentelor orchestrale proeminente iar versurile sunt pline de poveşti cu fantome şi folclor, cântate în engleza, germană, olandeză sau franceză. Numele trupei se traduce prin «Falci de fier» şi este numele unei trecători fortificate din Mordor-ul lui J.R.R. Tolkien din The Lord of the Rings. Cu cinci albume la activ, olandezii promit un show fantastic la propriu la Metalhead Meeting”, se mai arată în comunicatul organizatorilor.

Skeletonwtich este o trupă de metal extrem din Ohio, Statele Unite, formată acum 15 ani. Cu 5 albume la activ, americanii îl au acum la voce pe fostul solist Veil Of Maya. Cel de-al treilea album al trupei a debutat pe locul 151 in Billboard 200 iar trupa a fost inclusă chiar şi în Ozzfest în toate datele din 2010.

Children Of Bodom este una dintre cele mai bine vândute trupe din Finlanda cu peste 250.000 de albume vândute doar în ţara lor. Şi-au început activitatea în 1993 sub numele de Inearthed, bazele formaţiei fiind puse de Alexi “Wildchild” Laiho şi Jaska Raatikainen. Au înregistrat un prim demo, “Implosion of Heaven” în acelaşi an. Laiho avea doar 14 ani. După ceva timp, s-a alăturat şi Alexander Kuoppala în postura de chitarist al trupei, iar apoi a urmat Henkka “Blacksmith” Seppala ca basist. Clapele au fost în primă fază ocupate de Jani Pirisjoki, dar pentru că nu prea îşi dădea interestul a fost înlocuit de Janne “Warman” Wirman, care era pianist de jazz. Ulterior, între Wirman şi Laiho urma să se formeze o conexiune artistică ce avea să dea naştere la stilul inconfundabil al formaţiei.

 

Despre bilete şi festival

La fel ca la celelalte 6 ediţii precedente, Metalhead Meeting va avea şi în acest an trei headlineri de calibru (pe zi), precum şi multe trupe de peste hotare, dar şi din ţară. “Cu un focus setat pe concerte de calitate, un sunet perfect şi o organizare fără cusur, festivalul doreşte să ofere o experienţă celor prezenţi la eveniment şi nu doar nişte simple concerte”, susţin organizatorii.

Abonamentele costă până pe 16 martie - 179 lei. Ulterior, preţul va creşte la 199 lei până pe 19 aprilie, 229 lei până pe 22 iunie şi 250 lei la intrare. La ediţia din 2018 nu există categoria “Golden Circle”.

Abonamentele de două zile se găsesc online pe www.iabilet.ro şi în reţeaua iabilet.ro/retea: Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 lângă casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX - Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (în intervalul orar: 18:00-22:00), Hard Rock Cafe, Agenţiile Perfect Tour, Magazinele Uman şi pe terminalele self-service ZebraPay din toată ţara.

Online pe www.iabilet.ro, se poate plăti cu cardul, prin Paypal, pe factură la Vodafone sau Orange cu plata la sfârşitul lunii sau ramburs cu plata cash prin Fan Courier oriunde în ţară. Pentru grupuri mari se acordă discounturi!

Cei interesaţi de eveniment trebuie să ştie că adresa Arenelor Romane este Strada Cuţitul de Argint nr. 3, Parcul Carol, Bucureşti.

Un eveniment METALHEAD & BestMusic Live Concerts.

Mai multe detalii despre concert pot fi găsite la următoarele link-uri:

www.metalheadmeeting.com

www.facebook.com/MetalheadMeeting

 
Categorie articol: 

Comentarii