Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Trupa Veche", la "Zilele Brăilei"

Deşi, iniţial, "Zilele Municipiului Brăila", care se vor desfăşura între 12 şi 15 august, se anunţau a fi mai mult decât modeste sub raportul formaţiilor invitate să concerteze, pe ultima sută de metri organizatorii au reuşit să-i convingă pe cei de la "Trupa Veche" să susţină un concert pe scena mare a Falezei Dunării. Alături de ei vor concerta formaţia "Addiction" şi cântăreaţa Andreea Bănică.
Tot pe ultima sută de metri, în cadrul evenimentelor organizate cu ocazia "Zilelor Municipiului Brăila", Primăria va pregăti, printre altele, şi o expoziţie în centrul căreia se va afla presa scrisă brăileană. Mai exact, după cum ne-a declarat primarul Aurel Simionescu, expoziţia de ziare (panourile vor fi amplasate pe str. Mihai Eminescu) va fi, practic, o incursiune istoriografică în evoluţia presei brăilene din perioada post-decembristă şi până în prezent.
"Eu am avut ideea, să spun aşa, ca în ansamblul acestor evenimente să introducem o formulă din aceasta de evoluţie a presei scrise în Brăila. Eu consider că ar putea fi o chestiune de interes. I-am întrebat pe câţiva dintre colegi cam ce părere ar avea despre o astfel de acţiune şi mi-au spus că este o idee bună. Atunci mi-am spus că în ansamblul întâmplărilor de pe strada Regală (str. Mihai Eminescu, n.r.) ar putea fi şi acest eveniment (...) Constat că, din ce în ce mai mult, trecutul este unul extrem de şters, vedem azi că avem 44 de ziare şi credem că aşa a fost dintotdeauna. Sugestia mea a fost să avem evoluţia ziarelor de după 1990. Înainte de '44 aveam doar vreo două ziare, care apăreau din când în când. Eu cred că acesta poate fi, oarecum, un demers ştiinţific, deşi e mult spus ştiinţific, mai degrabă unul documentaristic", ne-a explicat edilul-şef.
De asemenea, tot în cadrul "Zilelor Brăilei", scriitorii brăileni vor fi prezenţi pe str. Mihai Eminescu împreună cu cărţile lor, care vor putea fi achiziţionate de la standurile editurilor sub sigla cărora le-au fost publicate creaţiile.

11zile1Evenimente în cadrul "Zilelor Municipiului Brăila"

Pe perioada celor trei zile de evenimente sunt programate în Grădina Mare, staţiunea Lacu Sărat şi intersecţia cu str. Mihail Sebastian spectacole ale ruşilor lipoveni, armenilor, evreilor, turcilor şi grecilor sau recitaluri de muzică uşoară şi folclorică, iar muzica de fanfară va fi nelipsită. Pe strada Mihai Eminescu, unul din principalele puncte de atracţie ale evenimentului, vor fi prezenţi anticarii şi buchiniştii. În plus, organizatorii promit interesante spectacole de magie şi iluzionism. Tot cu ocazia "Zilelor Brăilei", va avea loc şi inaugurarea Grupului Statuar Traian.
În ceea ce priveşte Piaţa Lyra, vor avea loc proiecţii de film, spectacole de teatru şi expoziţii de carte, fotografie, icoane, documente, caricatură şi arhitectură ţărănească. Tot în Piaţa Lyra, vor fi amenajate terase la care ospătarii, îmbrăcaţi corespunzător, vor servi bragă şi mâncare specifică diferitelor etnii.
Pe 15 august, de Ziua Marinei, organizatorii au pregătit o serie de acţiuni specifice sărbătorii, printre care concursuri de bărci, demonstraţii cu şalupe civile rapide, jocuri marinăreşti pe apă sau o expoziţie de nave militare.
Categorie articol: 

Comentarii