Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Trupa "Vama" lansează un îndemn la regăsirea copilăriei

* piesa va putea fi descărcată gratuit de pe pagina oficială de facebook a trupei şi va beneficia şi de un videoclip

Formaţia rock "Vama", în frunte cu solistul Tudor Chirilă, se pregăteşte să lanseze o nouă provocare fanilor prin care îi îndeamnă să revină la inocenţa copilăriei. Membrii trupei vor scoate pe piaţă un nou single în cadrul unui concert special ce va avea loc pe data de 3 noiembrie, cu începere de la ora 22.00, în clubul "Silver Church" din capitală. Cântecul se numeşte "Copilul care aleargă către mare", iar fanii au putut asculta deja un fragment pe canalul oficial de youtube al formaţiei. În legătură cu noul single, actorul şi solistul vocal Tudor Chirilă îl priveşte ca pe un îndemn la regăsirea copilăriei şi în acelaşi timp o nostalgie a despărţirii de ea. "Cred că atunci când suntem copii nu ne punem întrebări legate de fericire. Fericirea nu este un concept pe care să-l urmărim sau să încercăm să-l încadrăm într-o definiţie. Când suntem copii trăim pur şi simplu, primim viaţa cu ochii măriţi de curiozitate şi nu formulăm întrebări existenţiale. Tot ce apare în viaţa noastră este luat ca atare. Cred că primele întrebări despre fericire sau rostul nostru ca fiinţe umane apar la sfârşitul copilăriei. Poate o dată cu prima iubire, care reprezintă şi prima frustrare a vieţii noastre de adult. Uşor, uşor, ne afundăm pe străzile vieţii, încercând în zadar să surprindem fericirea undeva printr-o intersecţie, s-o fixăm acolo ca să ne putem întoarce la ea mereu. Şi, odată cu toată căutarea asta, uitam să mai fim copii. Uităm să mai fim fericiţi. «Copilul care aleargă către mare», pentru mine, este un cântec pozitiv, dătător de speranţă", a declarat Tudor Chirilă.

"Când erai copil / Nu te întrebai / Ce e fericirea / Nu o căutai"

Cântecul a fost înregistrat într-un studio din Budapesta şi apoi mixat în Canada. "Copilul care aleargă către mare" va putea fi ascultat în premieră pe 3 noiembrie în "Silver Church", iar începând cu ziua următoare, va putea fi descărcat gratuit de pe pagina de facebook a formaţiei "www.facebook.com/VamaMusic". În cursul acestei săptămâni, "Vama" va filma şi un videoclip care îşi va avea lansarea odată cu piesa. "Noul single este propus sub semnul aceluiaşi aer rebel cu care fanii noştri sunt obişnuiţi, şi anume al refugiului omului încorsetat de obligaţiile cotidiene, impuse de un sistem social care de multe ori ne deformează personalitatea, într-un loc care va fi întotdeauna simbol al libertăţii - marea. Forma piesei conţine multe elemente moderne cu caracter neagresiv, incitante în special ca şi culoare, menite să sublinieze în fapt tema inocenţei copilăriei invocate în cântec", consideră Eugen Caminschi, chitaristul formaţiei. Preţul biletelor la concert este de 30 lei, sau 60 lei pentru cei care doresc rezervare la canapele. Acestea pot fi rezervate prin email la "carina.sava@agentiadevise.ro".

"Vama" este una dintre cele mai cunoscute şi iubite trupe rock din România. Componenţa formaţiei este: Tudor Chirilă (voce), Eugen Caminschi (chitară), Gelu Ionescu (clape), Lucian Cioargă (tobe) şi Dan Opriş (bass). Până acum, grupul a fost invitat la numeroase festivaluri internaţionale printre care "Coke Live Festival", "B'estfest", "Peninsula", dar şi ediţiile din 2003 şi 2009 ale "Cerbului de Aur". În iunie 2008, "Vama" a lansat albumul cu acelaşi nume la Arenele Romane din Bucureşti. Acel material muzical a fost primul disc din România lansat prin SMS. Seria de iniţiative inedite ale formaţiei a fost continuată cu lansarea mai multor videoclipuri prin campanii neconvenţionale de comunicare. Printre ultimele single-uri "Vama" se numără: "E plin de fete", "Suflet normal" şi "Tata taie porcu".
Categorie articol: 

Comentarii