Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Trofeul "George Grigoriu", câştigat de o reprezentantă a Republicii Moldova

Emoţii în culise, strălucire şi talent pe scenă, lacrimi de fericire şi aplauze îndelungi, acestea au fost ingredientele ultimei seri a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară "George Grigoriu", de la Brăila, rezervată Galei laureaţilor. Marele Premiu şi Trofeul "George Grigoriu" au plecat în acest an în Republica Moldova. Câştigătoarea a fost Olga Gorcinschi, de 23 de ani, care a impresionat juriul şi publicul prin modul cum a interpretat în concurs piesa "Before to go", compusă de ea şi "Eternitate", din repertoriul regretatului George Grigoriu, piese interpretate remarcabil alături de colegii din trupa "Millenium". "Fiecare dintre concurenţi a venit să câştige, am venit să ne încercăm puterile, să vedem cât de buni suntem în domeniu. Nici nu mă aşteptam să câştig, am auzit voci superbe. Festivalul «George Grigoriu» este foarte puternic. Până în ultima clipă nu am ştiut cine va fi câştigătorul, ne-aţi ţinut în suspans. Vă doresc să aveţi concurenţi cât mai puternici pe an ce trece", a declarat Olga, care a adăugat că va trebui să înveţe să conducă pentru a se putea bucura de marele premiu, autoturismul Opel Zafira. Faptul că participanţii nu au ştiut până în ultima clipă care vor fi câştigătorii este o recunoaştere a corectitudinii desfăşurării acestui concurs, organizat de Consiliul Judeţean Brăila şi Centrul de Creaţie, acesta fiind şi mesajul pe care a vrut să-l transmită preşedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu. "Acesta este sensul pe care dorim să-l dăm festivalului, cel al corectitudinii, iar participanţii să vorbească despre Brăila acolo unde vor ajunge", a punctat Stancu. Şeful CJ şi primarul municipiului, Aurel Simionescu, au lansat invitaţia câştigătoarei şi trupei "Milenium" de a reveni la Brăila cu ocazia Zilelor oraşului.

18grig3
Loredana a făcut un show de zile mari

Premiul I, în valoare de 2.500 euro, a fost câştigat de Alexandru Daniel Anghel, de 24 de ani, din Bucureşti, care a mărturisit că i-ar plăcea să cânte alături de Tom Jones, Metallica sau AC/DC. Premiul al II-lea, de 2.000 de euro, i-a revenit lui Ioan Man, din Cluj Napoca, care a reuşit să impresioneze publicul brăilean prin calităţile sale vocale, dar şi datorită faptului că a învăţat să cânte la pian deşi este nevăzător. Premiul al III-lea, de 1.500 euro, a fost obţinut de Cristina Florentina Vasiu, din Hunedoara. Menţiuni de câte 500 de euro au primit Andrei Ciobanu din Bacău, Alin Ignat din Alba Iulia şi Laura Sensi din Elveţia. Premiul Uniunii Muzicologilor şi Compozitorilor, de 400 euro, i-a fost acordat Cristinei Croitoru, din Republica Moldova, iar Premiul de Popularitate a fost câştigat de Mariana Rebeca Drăguţ, din Brăila.

Departajarea concurenţilor a fost făcută de juriul format din personalităţi de marcă ale muzicii uşoare: Titus Andrei, Horia Moculescu, Andreea Andrei, Cornel Cristei, Eliane Dambre, din Elveţia, Rumiana Nacheva, din Bulgaria şi condus de preşedintele Anton Şuteu. Concurenţii şi artiştii consacraţi invitaţi în recitaluri au beneficiat de extraordinarul acompaniament al Big Band-ului Radio, condus de Ionel Tudor. După Gala Laureaţilor, publicul a fost încălzit de recitalul Loredanei, iar la final, de spectacolul de artificii.
Categorie articol: 

Comentarii