Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Trofeele Cupei UEFA si Ligii Campionilor vor fi acordate in tribuna

Fotbalistii echipelor care vor cistiga Cupa UEFA, la 16 mai la Glasgow, si Liga Campionilor, in 23 mai, la Atena, vor urca in tribuna pentru a-si primi trofeul, a anuntat, luni, presedintele UEFA, Michel Platini.
"Am dorit ca la 16 mai la Glasgow si o saptamina mai tirziu la Atena, cupele europene sa revina la traditie si acelasi lucru sa se intimple si anul viitor, la Viena, la Euro-2008. Jucatorii echipei invingatoare vor urca in tribune pentru a primi trofeul, in rindul suporterilor, a oamenilor fotbalului, a celor fideli balonului rotund. Redam fotbalul locul sau meritat, redam eroii multimii, abolim medierea electronica. Victoria, Cupa, emotia...", a anuntat Platini, citat de site-ul oficial al forului european.
In ultimii ani, ceremonia de decernare a trofeelor avea loc pe teren.
Platini reaminteste ca Bobby Moore a primit trofeul in tribune la Wembley, in iulie 1966, Dino Zoff si-a impartasit bucuria cu multimea de pe stadionul Santiago Bernabeu en 1982, pentru cei mai in virsta a facut referire la Miguel Munoz, care a ridicat trofeul pe Parc des Princes in 1956, in timp ce cei mai tineri isi pot reaminti de Didier Deschamps, care in 1998 a urcat in tribune pentru a primi Cupa Mondiala in mijlocul miilor de suporteri in extaz.
"Jucatorii apartin multimii de suporteri, ei au aceeasi radacini, iar aici este sensul acestei schimbari de protocol: sa redam fotbalul celor care il iubesc", a afirmat Platini.
Finala Cupei UEFA, dintre Espanol Barcelona si FC Sevilla, va avea loc, miercuri, la Glasgow, de la ora 21.45, in timp ce in finala Ligii Campionilor se vor intilni, la 23 mai, la Atena, formatiile AC Milan si Liverpool. Ambele partide vor fi transmise de Pro TV.
Categorie articol: 

Comentarii