Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Trimisi in judecata pentru ca au vrut sa fure componente de la liniile de cale ferata

Cinci braileni s-au gindit sa faca rost de bani din valorificarea de materiale feroase, astfel ca au luat in vizor liniile de cale ferata, de unde puteau sustrage diverse componente. Indivizii au plecat la furat, dar in timp ce isi faceau treaba, au fost prinsi in flagrant de politisti care i-au luat la intrebari. In final, cei in cauza, respectiv Florin M., de 38 de ani, Ionut E., de 25 de ani, Constantin M., de 48 de ani, Danut C., de 30 de ani si Marius Daniel G., in virsta de 30 de ani au ajuns in fata instantei, fiind cercetati si trimisi in judecata sub aspectul savirsirii infractiunii de tentativa la furt calificat, fapta prevazuta si pedepsita de Codul Penal.
Invinuitii au decis ca iasa la atac in seara zilei de 19 aprilie, in jurul orei 20.40, cind s-au inarmat cu diverse unelte si s-au oprit in zona triajului CF Lacu Sarat, la o linie de cale ferata dezafectata. Hotii s-au deplasat la locul respectiv cu doua carute pe care urma sa le foloseasca pentru a transporta marfa sustrasa. In timp ce barbatii se chinuiau sa demonteze piese de la calea ferata si-au facut aparitia politistii de la Transporturi Feroviare, care au primit o sesizare telefonica. In momentul in care s-au deplasat la locul indicat, oamenii legii i-au observat pe cei 5 barbati si i-au somat, insa acestia au rupt-o la fuga, trei dintre ei fiind prinsi, iar ceilalti doi reusind sa scape. La locul faptei au fost gasite mai multe unelte (chei, ciocan, patent, bare metalice) folosite pentru desprinderea componentelor de la linia ferata, precum si piesele pe care hotii reusisera sa le sustraga. In partea de est a triajului CF Lacu Sarat, pe directia unde fusesera identificati suspectii a fost gasit un atelaj hipo, cel de-al doilea fiind luat de barbatii care au apucat sa fuga, dar care au fost prinsi ulterior.
La audieri, toti cei 5 invinuiti au recunoscut ca au fost depistati in timp ce sustrageau componente de la calea ferata, la propunerea lui Florin M., care a trecut prin zona caii ferate si a vazut ca este dezafectata si descompusa. Acesta i-a spus fratelui sau, Constantin M., sa mearga impreuna la furat, apoi i-au cooptat si pe ceilalti trei barbati. Dupa ce au demontat cu totii componentele gasite intre sine de politisti, hotii s-au apucat sa taie mai multe portiuni de sina, dar au fost depistati. Doi dintre invinuiti, Florin M. si Ionut E., erau recidivisti, insa ceilalti nu aveau antecedente penale, dar probabil s-au gindit ca nu le strica niste bani. Hotii au creat un prejudiciu de 113,53 lei reprezentind valoarea bunurilor demontate pina in momentul depistarii, dar Constantin M. a spus ca aveau de gind sa sustraga circa 2600 kg de materiale feroase. Cei cinci braileni au ajuns in fata instantei de judecata si vor raspunde penal pentru fapta lor.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii