Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Trimis in judecata pentru ca a vrut sa sugrume un politist

In virsta de 25 de ani, Vasilica Tudorancea, din comuna Movila Miresii, a fost dat pe mina judecatorilor, sub acuzatia ultraj la politist. Luna trecuta, beat mort, Tudorancea a facut un scandal monstru in localitatea natala, dar si la camera de garda a Spitalului "Sf. Pantelimon" din Braila, pentru ca, ulterior, sa spuna ca nu-si mai aminteste ce-a facut, dind vina pe alcool.
Potrivit dosarului penal instrumentat de Parchetul de pe linga Judecatorie, in ziua de 8 august a. c., agentul sef adjunct Valerica Bajenaru, de la Postul de Politie Movila Miresii, impreuna cu agentul Georgel Constantin, l-a observat pe Tudorancea pe una din ulitele satului, in timp ce agita o sabie. Politistii l-au dezarmat pe scandalagiu si l-au invitat la post, pentru explicatii, mai ales ca o consateanca le spusese ca individul ii intrase in curte, nepoftit, amenintind in stinga si-n dreapta. Barbatul a devenit brusc violent. Atunci cind oamenii legii l-au urcat in masina, a incercat, zic anchetatorii, sa-l stringa de git pe agentul sef Bajenaru, care, ajutat de colegul sau, a reusit totusi sa-l incatuseze pe agresor.
Odata ajunsi la postul de politie, unde se mai afla si agentul Florian Ciuclaru, Vasilica Tudorancea s-a dat in spectacol de-a binelea, "amenintindu-i pe politisti cu moartea, cu violarea sotiilor si a fiicelor si cu incedierea locuintelor". Incidentul a fost filmat, precizeaza anchetatorii, de un martor ocular. Pentru ca nu reuseau sa-l linisteasca, politistii au chemat o ambulanta. Scandalagiul a refuzat sa urce, astfel ca a fost dus la Spitalul "Sf. Pantelimon" cu masina politiei rurale. Procurorul anchetator relateaza: "La camera de garda, in prezenta sotiei, medicului (dr. Tiberiu Dobrescu - n. r.) si a asistentelor, invinuitul a avut acelasi comportament agresiv, scuipind, injurind si amenintindu-i pe cei trei politisti. A fost solicitat un alt echipaj de politie, iar tehnicianul criminalist a filmat cele petrecute la camera de garda a spitalului. Abia dupa administrarea unui sedativ, invinuitul a adormit pe scaun, apoi a fost descatusat si transportat intr-un salon".
Pe parcursul cercetarilor, Vasilica Tudorancea a declarat ca "nu-si aminteste nimic intrucit se afla in stare de ebrietate", dar ca regreta cele intimplate. Cazul se afla in atentia magistratilor judecatori.
Categorie articol: 

Comentarii