Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Trimis în judecată pentru deţinere de plase monofilament

Originar dintr-o comună brăileană, Marin Malinche, în vârstă de 54 de ani, a fost anchetat şi trimis în judecată, pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 64 din OUG nr. 23/2008: "deţinere de unelte de pescuit comercial confecţionate din plasă monofilament".
Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, în ziua de 26 martie 2015, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Brăila au efectuat o percheziţie la domiciliul inculpatului Marin Malinche. Cu acest prilej, oamenii legii au descoperit, într-o anexă a gospodăriei, două plase de tip monofilament, unelte de pescuit interzise în mod expres de lege. Cele două plase aveau lungimea de 60 de metri, iar înălţimea de 3,5 respectiv 4 metri. Plasele au fost ridicate de poliţişti şi depuse în Camera de corpuri delicte a Poliţiei Municipiului Brăila, în vederea confiscării lor.
Potrivit anchetatorilor, fiind audiat în calitate de suspect, Marin Malinche a declarat că plasele respective îi aparţin şi că le-a cumpărat în urmă cu ceva timp de la un necunoscut din Oborul Brăilei. Culmea, pe data de 15 decembrie 2014, braconierul a fost condamnat la o pedeapsă de 450 lei amendă penală pentru aceeaşi infracţiune, interzicându-i-se, totodată, dreptul de a pescui pe o perioadă de un an.

 
Categorie articol: 

Comentarii