Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Trimis în judecată pentru braconaj piscicol

În vârstă de 39 de ani, Ene Ganea a fost cercetat şi trimis în judecată, pentru deţinere ilegală de plase de pescuit monofilament şi pentru deţinere de unelte de pescuit fără autorizaţie, fapte penale prevăzute de OUG 23/2008, modificată prin Legea nr. 187/2012.
Potrivit dosarului penal trimis instanţei de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, în ziua de 4 aprilie 2014, poliţiştii au efectuat o percheziţie la domiciliul lui Ene Ganea, în baza mandatului de percheziţie domiciliară nr. 91/2 04 2014, emis de Judecătoria Brăila.
În timpul percheziţiei domiciliare, oamenii legii au găsit mai multe unelte de pescuit comercial, deţinute de Ganea: o setcă din fir textil lungă de 13 metri şi înaltă de 1,5 metri, o setcă monofilament de 10 metri şi înălţimea de 1,5 metri, un prostovol cu diametru de 2,5 metri şi un vintir cu lungimea aripii de 4 metri şi înălţimea de 1 metru.
Respectivele unelte de pescuit, găsite acasă la inculpat, au fost ridicate şi depuse la Camera de corpuri delicte a Poliţiei Municipiului Brăila. Pe 22 aprilie 2014, Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură a comunicat anchetatorilor că numitul Ene Ganea nu este autorizat să deţină unelte de pescuit comercial sau să practice pescuitul comercial.
Audiat pe parcursul urmăririi penale, inculpatul a declarat că uneltele de pescuit găsite cu ocazia percheziţiei le-a achiziţionat în urmă cu câţiva ani de la un necunoscut din municipiul Brăila.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii