Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Treisprezece copii au murit intr-un incendiu, la Dusanbe

Un incendiu izbucnit, simbata noapte, la un centru pentru copii handicapati mintal din capitala Tadjikistanului, Dusanbe, s-a soldat cu moartea a 13 persoane, a anuntat politia locala, citata de AFP.
"Treisprezece copii au murit, iar alti patru sau cinci sint dati disparuti", a declarat un purtator de cuvint al politiei.
Alti doi minori au fost spitalizati, ceilalti ocupanti ai centrului fiind mutati temporar intr-o alta institutie de specialitate din acelasi oras.
Incendiul a izbucnit la putin timp dupa miezul noptii, in cladirea din lemn construita in anul 1934, care adapostea circa o suta de copii.
"A fost ingrozitor. Era mult fum si a trebuit sa verificam toate camerele, in cautarea copiilor. Am reusit sa scot sase copii, cu virste cuprinse intre 6 si 8 ani", a povestit un agent de securitate dintr-o cladire invecinata.
Un localnic a declarat ca pompierii au luptat cu flacarile timp de doua ore si jumatate.
"Am scos copiii imbracati cu ce aveau pe ei in momentul izbucnirii incendiului. Le-am dat paturi si i-am dus la adapost in casa cea mai apropiata", a povestit el.
Agentul de securitate al centrului a declarat ca "focul s-a propagat atit de rapid" incit nu a avut timp sa ajunga la telefon. "Am oprit un trecator si am chemat pompierii de pe un telefon mobil", a povestit el.
Anchetatorii cautau, duminica, indicii referitoare la cauza incendiului.
Un purtator de cuvint al politiei a apreciat ca incendiul ar fi putut fi provocat de utilizarea a numeroase radiatoare electrice nesecurizate, in conditiile in care cladirea nu dispune de incalzire centrala.
El a precizat ca serviciul de pompieri a demarat o ancheta, anul trecut, pentru nerespectarea de catre conducerea centrului a normelor de siguranta impotriva incendiilor.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii