Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

A treia seară de proteste la Brăila împotriva amnistiei și grațierii. Numărul protestatarilor, în creștere

* peste 100 de participanți au semnat o petiție împotriva oricărei tentative a guvernanților de la București de a legifera amnistia și grațierea

 

Pentru a treia seară, zeci de brăileni au protestat împotriva Ordonanței de Urgență pe care Guvernul Grindeanu intenționează să o adopte pentru grațierea și amnistia unor infractori, printre care s-ar afla și nume influente din cercul Puterii, precum Liviu Dragnea sau Dan Voiculescu. Oamenii s-au strâns pe platoul din Piața Independenței și și-au manifestat în liniște nemulțumirea față de aceste tentative de atac asupra Justiției independenței. Față de serile precedente numărul manifestanților a fost vizibil mai mare. Astfel, dacă joi și vineri abia dacă s-au strâns câte 30 de protestatari, duminică seară numărul acestora a sărit de 100. Mai exact, 103 oameni au semnat o petiție prin care se declară împotriva adoptării unei Ordonanțe de Urgență prin care să se legifereze amnistia și grațierea.

În rest, protestul s-a derulat pașnic, fără incidente. A fost mai degrabă o pichetare decât un miting de protest propriu-zis, în condițiile în care oricum nu s-a solicitat oficial o autorizație pentru așa ceva. Participanții au afișat pancarte cu texte precum ”Hoților, totul are o limită!”, sau ”Fără amnistie, stați în pușcărie!”. La un moment dat, cineva a venit cu un tablou al lui Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, care era acuzat că pervertește sensul cuvântului ”A ierta”.

Printre participanți s-au aflat, ca și în serile precedente, președintele USR Brăila, Cătălin Stancu, Carmen Ionescu, candidatul ANR Brăila la Senat, Cristian Techiu, fost candidat la Primăria Brăila, dar și Costel Mărgărit, brăileanul care de la începutul lunii ianuarie protestează împotriva majorării taxei de salubritate alergând prin fața Primăriei.
Categorie articol: 

Comentarii