Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Trei zile de doliu si cinci minute de reculegere la Madrid, in urma catastrofei aviatice

Citeva sute de persoane au pastrat cinci minute de reculegere joi, la prinz, in centrul orasului Madrid, in urma catastrofei aviatice de miercuri de pe aeroportul international Barajas, relateaza AFP.
Primarul capitalei spaniole, Alberto Ruiz Gallardon, facuse un apel la pastrarea citorva momente de reculegere la ora 12.00 (13.00 ora Romaniei) in piata Cibeles si au fost decretate trei zile de doliu la Madrid si in regiunea adiacenta, in urma accidentului care s-a soldat cu 153 de morti si 19 raniti, dintre care patru se afla in conditii foarte grave.
S-au pastrat, de asemenea, cinci minute de reculegere la Barcelona (nord-estul Spaniei) in piata Sant Jaume, in fata sediului companiei Spanair din Palma de Mallorca (Insulele Baleare), cit si la pavilionul Insulelor Canare de la Expozitia de la Zaragoza (nord).
Spania s-a confruntat miercuri cu cea mai grava catastrofa aviatica din ultimii 25 de ani, cind un avion al companiei Spanair a luat foc, iesind de pe pista in timpul decolarii de pe aeroportul Madrid-Barajas.

Pilotul avionului prabusit la Madrid semnalase o problema la o priza de aer

Pilotul avionului companiei spaniole Spanair care s-a prabusit miercuri la Madrid semnalase in timpul unei prime tentative de decolare o problema la o priza de aer, rezolvata conform procedurilor normale de personalul companiei, a anuntat joi Spanair, citata de AFP.
"Pilotul, inainte de decolare, a revenit la poarta de imbarcare, informind despre existenta unei probleme de supraincalzire la o priza de aer", a declarat intr-o conferinta de presa la Madrid Javier Mendoza, adjunct al directorului general al Spanair.
"Problema a fost rezolvata conform reglementarilor", a adaugat el, precizind ca personalul tehnic a "izolat" priza de aer, stingind-o, ceea ce este regulamentar.
Priza de aer se situeaza sub o fereastra a cabinei de pilotaj, a precizat Mendoza.

Compania Spanair, al carei avion s-a prabusit la Madrid, afirma ca a respectat normele aviatice

Compania aeriana Spanair, filiala a grupului scandinav SAS, a anuntat joi ca a respectat toate regulamentele aviatiei civile in cazul avionului MD-82, prabusit miercuri la Madrid, informeaza AFP.
"Toate actiunile referitoare la acest avion au fost conforme cu regulile si normele aviatiei civile", a declarat directorul general al Spanair, Marcus Hedblom.
"Trebuie sa asteptam rezultatul anchetei pentru a fi siguri ca intelegem exact ce s-a intimplat, derularea evenimentelor si cauza accidentului. Trebuie sa avem multa rabdare", adauga directorul.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii