Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Trei zile de doliu national in Brazilia, dupa accidentul din jungla Amazonului

Presedintele brazilian Luiz Inacio Lula de Silva a decretat duminica trei zile de doliul national in memoria celor 155 de persoane aflate la bordul avionului Boeing 737-800, despre care nu exista informatii ca ar fi supravietuit accidentului produs in jungla amazoniana, relateaza AFP.
"Presedintele Lula a aflat cu profunda durere ca accidentul a provocat moartea pasagerilor si membrilor echipajului de la bordul avionului, care se deplasa vineri seara de la Manaus la Brasilia", se arata intr-un comunicat publicat de purtatorul de cuvint al pesedintiei, Andre Singer.
"Nu stim daca sint supravietuitori, deoarece cautarile tocmai au inceput", a declarat generalul Antonio Gomes Leite, din comandamentul de Aeronautica, in cadrul unei conferinte de presa sustinute dupa publicarea comunicatului prezindential.
"Echipa de interventie care a ajuns la locul accidentului a vazut citeva ramasite. Dar nu a reusit sa exploreze zona pentru a vedea daca exista supravietuitori", a precizat el, apoi a subliniat ca "speranta moare ultima". "Trebuie sa ne pastram speranta", a adaugat acesta.
El a explicat ca echipele de salvarea se confrunta cu mari dificultati in cercetarea zonei, situate in jungla amazoniana, unde noaptea "nu se poate vedea la doi metri distanta". Elicopterele nu pot sa aterizeze, iar cei cinci militari mobilizati nu au putut cobori la locul accidentului.
In comunicatul sau, presedintele Lula a precizat ca a decretat "trei zile de doliu national", care sa exprime "socul provocat de prabusirea cursei 1907 in rindul natiunii braziliene".
Brazilienii se vor prezenta duminica la urne in plin doliu national, pentru a-si alege viitorul presedinte al tarii, Lula participind pentru un nou mandat.
Avionul apartinind companiei braziliene Gol a disparut de pe radar vineri, la ora locala 16.48 (21.48 ora Romaniei), in timp ce se deplasa de la Manaus la Brasilia, unde urma sa faca escala inainte de a-si relua cursa catre Rio de Janeiro. Aeronava a fost localizata simbata, in statul Mato Grosso, dar pozitia in care s-a prabusit nu lasa sanse de supravietuire persoanelor aflate la bord.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii