Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Trei tineri braileni au fost admisi la Academia de Politie

Din cei 33 de candidati braileni care s-au inscris la Academia de Politie "Al.I.Cuza" Bucuresti, doi baieti si o fata au reusit sa treaca de examenul de admitere, obtinind note destul de mari. Anul acesta, la Academie, au fost scoase la concurs, pentru sesiunea de admitere din luna august, 350 de locuri, din care 5 pentru romi. Ramine de vazut daca dupa absolvirea institutiei de invatamint superior, cei trei braileni vor reveni in orasul natal pentru a face parte din echipa Inspectoratului de Politie Judetean.
Daca la Academia de Politie "Al.I.Cuza" Bucuresti tinerii braileni nu prea au dat navala, nu acelasi lucru se poate spune si despre scolile de agenti de politie, unde examenele se desfasoara in perioada 20 - 31 august. Majoritatea candidatilor din Braila s-au inscris la Scoala de Agenti de Politie "Vasile Lascar" - Cimpina, respectiv 88 de baieti si 31 de fete, in timp ce la Scoala de Agenti de Politie "Septimiu Muresan" - Cluj-Napoca, s-au inscris doar doi braileni. Numarul celor care au vrut sa devina agenti de politie a fost mult mai mare, dar pentru a putea participa la concurs, candidatii trebuia sa treaca, mai intii, de testarea psihologica care s-a efectuat la sediul IPJ Braila de catre specialistii din cadrul Centrului de Psihosociologie al Ministerului Administratiei si Internelor. Se pare ca multi dintre tineri nu au fost apti din punct de vedere psihologic pentru a deveni politisti.
La Scoala de Agenti de Politie "Vasile Lascar" Cimpina a inceput concursul de admitere. Lupta pentru un post va fi destul de mare, in conditiile in care 4.788 de candidati, dintre care 3.511 barbati si 1.277 femei, vor concura pentru ocuparea celor 685 de locuri din sesiunea august. In acest an, 46 etnici romi, dintre care 35 barbati si 11 femei, si-au manifestat intentia de a deveni politisti, inscriindu-se la concursul de admitere pentru ocuparea celor 20 de posturi, special alocate. La Scoala de Agenti de Politie "Septimiu Muresan" - Cluj-Napoca au fost scoase la concurs 150 de locuri, din care 5 pentru romi. La scolile de agenti de politie locurile sint in principal pentru Politia Rurala, ceea ce inseamna ca se vor mari efectivele si la nivelul judetului.

Alti doi tineri au fost admisi la jandarmi

Tot in aceasta perioada s-au sustinut si se sustin examene si pentru tinerii care vor sa devina jandarmi. Pentru sesiunea de admitere din acest an, Jandarmeria Romana a scos la concurs 241 de locuri in institutiile de invatamint ale Ministerului Administratiei si Internelor si Ministerul Apararii. La Academia de Politie "Al.I. Cuza" din Bucuresti au fost disponibile 50 de locuri pentru arma jandarm, la Scoala Militara de Subofiteri Jandarmi "Grigore Alexandru Ghica" Dragasani sint scoase la concurs 170 de locuri, la Academia Fortelor Terestre "N. Balcescu" Sibiu - 3 locuri, la Academia Tehnica Militara Bucuresti - 4 locuri, iar la Scoala Militara de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Terestre "Basarab I" Pitesti, 14 locuri.
Purtatorul de cuvint al Inspectoratului de Jandarmi Judetean, cpt Iulian Timofei, ne-a declarat ca pentru Academia Tehnica Militara Bucuresti au fost recrutati trei candidati barbati, pentru Academia de Politie "Al.I.Cuza" Bucuresti, 13 barbati si patru femei, iar pentru Scoala Militara de Subofiteri Jandarmi "Grigore Alexandru Ghica" Dragasani un numar de 38 candidati, 31 barbati si sapte femei.
In urma evaluarii psihologice, au ramas in cursa pentru examenul de admitere un candidat pentru Academia Tehnica Militara Bucuresti, 3 candidati pentru Academia de Politie si 12 candidati pentru Scoala Militara de Subofiteri.
Doi tineri care au sustinut examenul de admitere la Academia de Politie "Al. I. Cuza" Bucuresti, pentru arma jandarm, si la Academia Tehnica Militara au fost declarati admisi. Este vorba despre Stefanel Rusu si Iulian Voineag, cel de-al doilea renuntind ulterior.
Inspectoratul de Jandarmi Judetean Braila a inaintat si dosarele celor 12 candidati braileni pentru concursul de admitere organizat de Scoala Militara de Subofiteri Jandarmi "Grigore Alexandru Ghica" Dragasani unde concursul se desfasoara in aceasta perioada.
Categorie articol: 

Comentarii