Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Trei struti africani au ajuns la Gradina Zoo Braila

Gradina Zoologica braileana s-a imbogatit, de la inceputul acestei saptamini, cu sase noi locatari. Mai intii au fost adusi, contra 50 milioane de lei vechi, trei struti africani adulti, cumparati de la un crescator din Chiscani. "Am facut o afacere buna. Pe unde am mai intrebat, prin tara, ni se cerea 50 milioane pentru un singur exemplar. Trei exemplare la pretul asta e mai mult decit convenabil", ne-a declarat Simona Draghincescu, directorul Directiei de Administrare a Pietelor si Tirgurilor, institutia care administreaza Gradina Zoo. Cei trei struti au o stare de sanatate foarte buna insa au o problema legata de penaj. Fiindca au fost tinuti intr-un spatiu prea strimt, s-au ciupit intre ei si si-au smuls penele. Ingrijitorii de la Zoo spera insa, ca aceasta problema sa se rezolve si pasarile sa isi recapete penajul cit mai curind, fiindca au acum spatiu suficient si nu mai sint stresate din cauza superaglomerarii.
Ceilalti trei noi locatari ai gradinii zoo sint leutii nascuti alaltaieri de o leoaica aflata la a treia fatare. Data fiind experienta mamei, ingrijitorii spera ca aceasta sa ingrijeasca puii. In urma cu doua luni, o alta leoaica, aflata la prima fatare, si-a mincat progeniturile la numai citeva zile dupa ce le-a adus pe lume.
Dupa cum v-am mai informat, pe parcursul acestei veri, Gradina Zoologica Braila s-a schimbat foarte mult in bine, dupa ce au fost aduse citeva zeci de animale noi si s-au facut o serie de investitii in aspectul si functionalitatea aleilor si tarcurilor. Munca depusa a dat roade, in opinia directorului Draghincescu. Astfel, s-a remarcat o crestere semnificativa a numarului de vizitatori. Au fost duminici cind s-au facut incasari de peste zece milioane de lei vechi, in conditiile in care pretul biletului de intrare este de zece mii de lei vechi, pentru adulti, si cinci mii de lei, pentru copii.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii