Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Trei profesoare premiate la Concursul National de Software Didactic

Toate cele trei cadre didactice brailene participante la Concursul National de Software Didactic intitulat "Scriitori romani in biblioteca virtuala" au fost premiate. Premiul I, la sectiunea "Lectii AEL" a fost adjudecat de profesoara Valentina Vintila de la Liceul Teoretic "Mihail Sebastian", care a intrat in competitie cu proiectul "Cromatica bacoviana". La aceeasi sectiune, profesoara Marioara Novac, de la Liceul Pedagogic "D. P. Perpesscius" a obtinut Mentiune pentru proiectul "Junimea". De asemenea, la Braila a mai ajuns si un Premiu III. Este vorba de proiectul "Prietenie, as vrea sa te cint" depus pentru sectiunea "Enciclopedii, proiecte" al profesoarei Valentina Chelu, de la Grupul Scolar "Panait Istrati".
"Rezultatele foarte bune obtinute la faza nationala a acestui concurs releva interesul acordat de cadrele didactice premiate de a contribui la eficientizarea metodelor interactive de predare - invatare, in special a metodelor moderne privind predarea asistata de calculator in orele de limba si literatura romana, metode care ar trebui sa se utilizeze permanent de cit mai multi profesori. Anul trecut, la faza nationala a acestui concurs nu s-au obtinut premii. Acum, experienta, creativitatea, si-au spus cuvintul.Toate proiectele premiate vor fi prezentate in toamna la consfatuirea profesorilor de limba si literatura romana", a precizat inspectorul de limba si literatura romana, prof. Ana Maria Zlavog.
Aflat la cea de-a II-a editie, Concursul National de Software Didactic "Scriitori romani in biblioteca virtuala" s-a desfasurat la Casa Corpului Didactic din Galati, in perioada 10 -12 iulie. Competitia se adreseaza cadrelor didactice din invatamintul liceal si se desfasoara prin intermediul corespondentei.
"Scriitori romani in biblioteca virtuala" face parte din proiectul de implementare a platformei AEL in orele de limba si literatura romana, pentru ciclul liceal, initiat de MECT. Concursul este inscris in calendarul national al olimpiadelor si concursurilor scolare, aprobat de MECT. Obiectivul general consta in asigurarea calitatii predarii si a invatarii prin instrumente moderne, la standarde europene dar si intra-, inter- si transdisciplinaritate in lectia de limba si literatura romana. Concursul a fost structurat pe urmatoarele sectiuni: "Lectii AEL" si "Software educational, enciclopedii, proiecte de studiu"
Coordonatorii concursului sint inspectorii de limba si literatura romana, de la ISJ Galati, prof. Elena Luminita Crihana si Nicoleta Cringanu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii