Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Trei ofiteri si 17 civili au murit in accidentul produs la bordul unui submarin rusesc

Trei dintre cele 20 de victime ale accidentului produs la bordul unui submarin rusesc sint ofiteri, iar restul de 17, civili, a anuntat Vladimir Markin, reprezentant al comisiei de ancheta a Parchetului, citat de AFP.
Un numar de 20 de persoane au murit si alte 22 au fost ranite la bordul acestui submarin cu propulsie nucleara, in cel mai grav accident de la catastrofa in care a fost implicat submarinul Kursk, in urma cu opt ani.
"Potrivit unui bilant precizat, 20 de persoane au murit, trei ofiteri si 17 civili, membri ai echipei de pe santierul naval care se ocupa de livrarea" navei, a declarat Markin pentru Interfax.
Moartea celor 20 de persoane a fost cauzata de freonul emis intr-unul dintre compartimentele navei, dupa declansarea unui sistem antiincendiu, adaugat el.
"In cursul testarii unui submarin nuclear, sistemul antiincendiu s-a defectat, provocind moartea a peste 20 de persoane, printre care militari si muncitori", anuntase anterior un oficial din marina rusa, capitanul de vas Igor Digalo.
Accidentul s-a produs in Marea Japoniei, a precizat el pentru postul Vesti 24.
Cele 22 de persoane ranite au fost transportate la Vladivostok la bordul unei nave militare si internate in spitalul Flotei Pacificului. "Ele sufera de otravire in diverse stadii", a declarat o sursa din cadrul acestui spital militar.
Cind un incendiu izbucneste intr-unul din compartimentele unui submarin, unul dintre mijloacele de a-l neutraliza este emiterea unui gaz in respectivul compartiment, a precizat RIA Novosti, citind Flota Pacificului.
Submersibilul efectua teste destinate, conform RIA Novosti, sa il pregateasca pentru a fi livrat Indiei. Aceasta informatie nu a fost insa confirmata din surse oficiale.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii