Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Trei miliarde de lei vechi pentru Festivalul "Hariclea Darclee"

Consilierii locali municipali au aprobat, ieri, alocarea sumei de 300 mii de lei din bugetul municipiului, pentru sustinerea Concursului International de Canto "Hariclea Darclee", editia a-VI-a. Banii vor ajunge la Fundatia "Darclee" care are obligatia sa raporteze catre autoritatea locala, la finalul concursului, contul de executie si modul de utilizare a sumei alocate. Suma prevazuta se va aloca din capitolul bugetar "Cultura, recreare, religie" care insumeaza 10.390 mii lei, din care 300 mii lei sint destinati sustinerii partiale a finantarii Concursului "Hariclea Darclee".
"Devenit o traditie de importanta nationala si internationala, Festivalul si Concursul International de Canto "Hariclea Darclee" se desfasoara in perioada 18 - 31 iulie. In prezent este in desfasurare activitatea de pregatire, respectiv inscrierea concurentilor (pina acum s-au inscris 85 de concurenti din 16 tari), stabilirea juriului, convorbiri telefonice si corespondenta cu institutiile muzicale de profil din tara si de peste hotare, pregatirea tipariturilor, a diplomelor si medaliilor", se arata intr-o informare intocmita de Fundatia "Darclee". Raportul cu privire la cheltuirea sumelor alocate va fi inaintat Consiliului Local in termen de 15 zile de la incheierea manifestarilor.
Cu toate acestea, primarul Constantin Cibu nu este prea multumit de faptul ca, anual, Primaria trebuie sa cheltuiasca bani pentru un eveniment care ar fi trebuit sa aduca bani comunitatii: "Atunci cind s-au infiintat aceste manifestari culturale, s-a presupus ca municipalitatea o sa le sustina financiar la inceput, un an - doi, dar apoi ele vor fi organizate in asa fel incit sa atraga aici lume buna, care sa inchirieze camere la hotelurile din oras, care sa manince la restaurantele din oras, care sa cheltuiasca bani aici. Ca asa se face peste tot. Dar noi platim pentru tot, de la transportul invitatilor, la masa, la cazare, la tot. Nu se poate asa ceva. In afara nu se face asa ceva. Un astfel de eveniment aduce bani comunitatii respective, nu ii risipeste resursele".
Categorie articol: 

Comentarii