Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Trei filme premiate la Cannes 2011 vor rula şi în România

"Le Gamin Au Velo", care a câştigat Marele Premiu al festivalului, va fi lansat în cinematografele române?ti în aprilie 2012. Pelicula prezintă povestea neobişnuită dintre patroana unui salon de coafură şi un puşti de 12 ani aflat în căutarea tatălui, după ce a stat la orfelinat.
Distins cu Premiul Juriului de la Cannes, "Poliss" va rula în România din martie 2012. Scenariul urmăreşte cazurile cu care se confruntă într-o zi obi?nuită Brigada pentru protec?ia minorilor din Poliţia Franceză, unul dintre acestea fiind legat de o razie într-o tabără de romi veniţi din România.

"Melancholia", cel mai nou film al controversatului cineast danez Lars von Trier, a câştigat la Cannes premiul pentru cea mai bună actriţă, datorită rolului făcut de americanca Kirsten Dunst (foto). Pelicula poate fi descrisă drept o dramă psihologică despre un posibil sfârşit al lumii, în care mai joacă, printre alţii, John Hurt, Kiefer Sutherland, Charlotte Rampling şi Charlotte Gainsbourg. "Melancholia" va fi lansată în România la 30 septembrie 2011.

Tot de la Cannes 2011 vor ajunge în România alte patru filme selecţionate în competiţia oficială a celui mai important festival organizat pe continentul european. Este vorba despre "La Piel que habito", regizat de Pedro Almodóvar, ""Le Havre" (regia - Aki Kaurismaki), "Habemus Papam" (regia - Nanni Moretti) şi "La Source de femmes" al cineastului de origine română Radu Mihăileanu, care a reprezentat Franţa la Cannes.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii