Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Trei elevi din Brăila în Top 20 al celor mai buni mici matematicieni

Trei elevi brăileni au reuşit să se situeze pe primele 20 de locuri în clasamentul general realizat în urma concursurilor Viitori olimpici şi Gazeta Matematică.
Cel mai bine este situată Miruna Vlad, din clasa a V-a, de la Colegiul "Bălcescu". Ea a reuşit să acumuleze la teste un maxim de 41 de puncte, la probleme 389 de puncte, iar la Gazeta Matematică a acumulat 1.290 de puncte, ceea ce i-a asigurat poziţia 5 în clasament. Ea studiază la clasă cu profesorul Iulian Danielescu, dar şi acasă lucrează cu tatăl său, Ionel Vlad. Tot la clasa a V-a, pe locul 18 este situat Cristian Grecu, de la Şcoala "Mihai Eminescu". La primele două criterii el a obţinut acelaşi punctaj ca şi Miruna Vlad, în schimb are la Gazeta Matematică ceva mai puţin, 340 de puncte. Cristian studiază la clasă cu profesorul Nicolae Cătălin Stănică. Cei doi s-au remarcat între cei 763 de concurenţi din întreaga ţară.
La clasa a VI-a, pe locul 16 este Roxana Vatamanu, tot de la Şcoala "Mihai Eminescu". Şi ea studiază tot cu prof. Nicolae Cătălin Stănică. Roxana a luat la teste 37 de puncte, la probleme 386, iar la Gazeta Matematică 355 de puncte.
Aceştia sunt singurii elevi brăileni situaţi pe primele 20 de poziţii în clasamentul general realizat pentru fiecare clasă.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii