Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Trei dosare penale într-o singură zi, pentru nerespectarea carantinei

săptămâna trecută, pe rolul Parchetului Brăila au fost înregistrate dosarele  având ca obiect infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, fiind vorba despre trei persoane care nu au respectat carantina la domiciliu • la data de 4 august, brăilenii din municipiu se aflau în cu totul alte părţi, decât la adresa de carantină

 

Covid loveşte pe toate liniile: al sănătăţii şi răspunderii penale! Riscul nerespectării carantinei la domiciliu a fost simţit la propriu de trei brăileni, prinşi săptămâna trecută că nu respectau măsura impusă pentru prevenirea răspândirii Covid. Într-o singură zi, trei dosare penale au fost înregistrate pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria (PJ) Brăila. 

Potrivit unui comunicat transmis redacţiei, la data de 6 august, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila a fost înregistrat dosarul penal nr. 3918/P/2020, având ca obiect infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, prevăzută de art. 352 al. 1 Cod Penal. “În fapt, s-a reţinut că, în urma unui control efectuat pe linia limitării răspândirii Coronavirus, organele de poliţie au constatat că o persoană ce avea instituită măsura carantinei la domiciliul său din municipiul Brăila, nu a fost găsită, la data de 4 august, la locaţia unde avea obligaţia de a rămâne de perioada carantinei. Cercetările continuă în vederea lămuriirii tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale”, a transmis reprezentantul PJ Brăila.

Tot în ziua de 6 august, la PJ Brăila a fost înregistrat dosarul penal nr. 3917/P/2020, având ca obiect tot “zădărnicirea combaterii bolilor”.

O altă persoană care avea instituită măsura carantinei la domiciliul său din municipiul Brăila nu a fost găsită la adresa respecttivă, tot în data de 4 august.

La aceeaşi dată, la PJ Brăila a fost înregistrat un al treilea dosa penal - nr. 3916/P/2020, având ca obiect infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.

În urma unui control efectuat pe linia limitării răspândirii Coronavirus, organele de poliţie au constatat că o altă persoană care avea instituită măsura carantinei la domiciliul din municipiul Brăila, nu a fost găsită acasă, în data de 4 august. Cercetările continuă în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor cauzei.
Categorie articol: 

Comentarii