Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Trei dispozitive explozive au fost descoperite in Franta

Trei dispozitive explozive au fost descoperite in Tara Bascilor franceza si in Landes, in sud-vestul Frantei, dintre care unul pe o ruta a trenului de mare viteza (TGV), in noaptea de joi spre vineri, potrivit autoritatilor si pompierilor, relateaza AFP.
Un dispozitiv a fost descoperit pe ruta Boucau-Ondres (Landes), a precizat centrul pompierilor din Pau.
Traficul feroviar era inca intrerupt vineri dimineata intre Dax si Bayonne, potrivit SNCF (Societatea Cailor Ferate Franceze).
Un alt dispozitiv a fost descoperit intr-un centru de vacanta la Arcangues (Tara Bascilor), potrivit pompierilor.
Cel de-al treilea dispozitiv explozibil a fost descoperit vineri dimineata in fata oficiului de turism din Arcangues (Pireineii Atlantici), potrivit prefecturii Pau.
Gara din Bordeaux a fost inchisa timp de doua ore vineri dimineata intre orele locale 05.30 si 07.30 pentru a permite inspectarea TGV "ID Night", tren de noapte intre Paris si Hendaye, in urma unei alerte cu bomba, potrivit SNCF.
Cautarile au fost fara succes, trenul pornind cu citeva ore intirziere, potrivit autoritatilor.
Alte trei alerte vizau cazinoul Biarritz, un sat de vacanta din Anglet si o suburbie a Biadarray, in Tara Bascilor.
Peste o mie de turisti au fost evacuati in toiul noptii din regiune, potrivit pompierilor, care nu au putut oferi detalii privind natura celor doua dispozitive explozive decoperite.
In suburbia Ostape din Bidarray, doi saci de gunoi "suspecti" nu contineau nici un fel de dispozitiv explozibil, potrivit aceleiasi surse.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii