Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Trei dintre inculpati, condamnati la pedeapsa maxima

Justitia spaniola a pronuntat pedepse maxime, de aproape 40.000 de ani de inchisoare, impotriva a trei dintre principalii inculpati in cazul atentatelor de la 11 martie 2004, de la Madrid, relateaza AFP.
Pe de alta parte, Rabei Osman Sayed Ahmed, cunoscut drept "Mohamed Egipteanul" si considerat unul dintre cei trei organizatori ai atentatelor, a fost achitat.
Audienta Nationala, tribunalul din Madrid care se ocupa de cazurile de terorism, a cerut impotriva inculpatilor pedepse care insumeaza 311.865 de ani de inchisoare, limitate in practica la 40 de ani pentru fiecare.
La 11 martie 2004, in jurul orei 07.40, zece bombe au explodat in patru trenuri care asigurau legatura cu suburbiile, pline de navetisti care se indreptau spre gara Atocha din Madrid.
Cei trei acuzati au pledat vinovat in fata acuzatiilor de asasinat si tentative de asasinate teroriste. Este vorba despre marocanii Jamal Zougan, unul dintre militantii care au plasat bombele in garniturile de tren, si Othman el-Gnaoui, si spaniolul Jose Emilio Suarez Trashorras, considerati drept "colaboratori necesari" pentru comiterea atentatelor dupa ce au frunizat materialele explozive celulei teroriste.
Ceilalti doi acuzati, considerati organizatori ai acestei actiuni, marocanii Youssef Belhadj si Hassan al-Haski, au fost condamnati la 20 de ani de inchisoare pentru apartenenta la o grupare terorista.
In total, sapte dintre cei 28 de acuzati au fost achitati.
Categorie articol: 

Comentarii