Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Trei deţinuţi din Penitenciarul Brăila au obţinut 4 medalii la probe de atletism şi şah

Festivalul “InterFest”, care a reunit aproximativ 22 de unităţi penitenciare şi 200 de deţinuţi, s-a desfăşurat pe 11 secţiuni, Penitenciarul Brăila participând la două dintre acestea • unul dintre deţinuţii participanţi a obţinut locul I la competiţia de şah

 

Deţinuţi din Penitenciarul Brăila s-au făcut remarcaţi la atletism şi şah, în cadrul  Festivalului Naţional Interpenitenciar “InterFest” – Ediţia a VI-a. Penitenciarul Brăila a participat, în data de 12 septembrie, la evenimentul organizat de Penitenciarul Bucureşti - Jilava. După cum se arată în comunicatul aferent evenimentului, astfel de acţiuni au rolul de a sensibiliza şi mobiliza societatea civilă, în vederea promovării necesităţii de incluziune socială a persoanelor care execută pedepse privative de libertate şi, implicit, reducerii riscului de revenire în penitenciar. “Aflat la cea de-a VI-a ediţie, Festival Naţional Interpenitenciar «InterFest», organizat de Penitenciarul Bucureşti - Jilava, a vizat consolidarea şi dezvoltarea reţelei de suport pentru deţinuţi, prin promovarea activităţilor culturale, artistice şi sportive, desfăşurate în colaborare cu societatea civilă. În cadrul festivalului, Penitenciarul Brăila a participat la două secţiuni, respectiv atletism şi campionatul de şah. Festivalul, care a reunit aproximativ 22 de unităţi penitenciare şi 200 de deţinuţi, s-a desfăşurat pe 11 secţiuni, Penitenciarul Brăila participând la două dintre acestea cu 3 deţinuţi şi anume activităţi sportive (Competiţie de atletism: proba de viteză (50m) şi proba de cross  - 2.200m) şi Competiţia de şah. Cei 3 deţinuţi au adus Penitenciarului Brăila un numar de 4 medalii”, a precizat purtătorul de cuvânt al unităţii pentenciare, cms. şef Simona Kober.

Astfel, la proba de viteză (50m) a fost un participant din cadrul Penitenciarului Brăila care a obţinut locul III. La proba de cross  - 2200m, au fost 2 participanţi – care au obţinut locul I şi locul III.

În cadrul Competiţiei de şah, a transmis sursa citată, a fost un participant care a  obţinut locul I. Acest lucru a fost posibil datorită implicării şi dedicării faţă de această disciplină a monitorului sportiv din cadrul Penitenciarului Brăila - Eugen Botea, al cărui motto este un citat din Michael Jordan: “Talentul câştigă meciuri dar munca de echipă şi inteligenţa câştigă campionate”.

La activitate au fost invitaţi să participe reprezentanţi ai instituţiilor publice centrale şi locale, ai organizaţiilor neguvernamentale, ai mediului universitar şi privat, implicaţi în activitatea de reintegrare socială a persoanelor private de libertate. Cuvântul de debut a fost transmis de către reprezentantul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, comisar şef Ioana Mihaela Morar, director general adjunct, şi al Ministerului Justiţiei, Claudiu-Cătălin Bejan, consilier al Ministrului Justiţiei.
Categorie articol: 

Comentarii