Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Trei culturiști de la Dumi Gym Ianca vor să ajungă în loturile naționale

* Alexandru Rîpă, Robert Căpățână și Darius Popescu vor să reprezinte România în concursurile internaționale * acțiunea de selecție are loc pe 3 aprilie, la Târgu Mureș

 

Noul sezon competițional este unul cu noi provocări pentru culturiștii clubului Dumi Gym Ianca. La începutul lunii viitoare, mai precis pe 3 aprilie, la Târgu Mureș, au loc acțiunile de selecție pentru definitivarea loturilor naționale ale României, care vor participa în confruntările internaționale. Și trei dintre culturiștii pregătiți de Daniel Dumitrescu visează să reprezinte România în competițiile internaționale. Iar 2021 se anunță a fi un an bogat în competiții europene. România organizează Campionatul Balcanic de culturism la Drobeta Turnu Severin precum și Cupa Europei la culturism, aceasta urmând a avea loc la Cluj-Napoca. De asemenea, în acest an se desfășoară Campionatul European și Campionatul Mondial.

La acțiunea de selecție de pe 3 aprilie vor participa trei sportivi de la clubul brăilean, campionul național en titre la classic physique Open, Alexandru Rîpă, Robert Căpățână și Darius Popescu.

“La selecție vom fi prezenți cu trei sportivi. Popescu este un junior de 15 ani care se pregătește la clubul nostru de 2 ani. El a progresat foarte mult și trebuie să-i oferim această șansă. Popescu este junior mic până la 20 de ani și cred că poate face performanță pentru clubul nostru și pentru România, totul depinde numai de el. Robert Căpățînă, medaliatul cu bronz la Balcaniada din 2018 și campionul național la classic physique Open, din ultimii doi ani și Alexandru Rîpă sunt ceilalți doi sportivi îndreptățiți să spere la accederea în loturile naționale. Ne vom pregăti cu atenție pentru această acțiune și sper să ne realizăm obiectivul”, ne-a declarat Daniel Dumitrescu, antrenorul și președintele clubului  Dumi Gym Ianca.

Vă reamintim că în 2020, un an cu multe restricții din cauza pandemiei de coronavirus, clubul din Ianca a reușit să-și realizeze obiectivul la Campionatul Național care a avut loc la sfârșitul lunii august, la Sibiu.

Dumi Gym Ianca a participat cu 7 sportivi, Ionuț Novac, Alexandru Râpă, Aurelian Bratu, Bogdan Pisică, Andrei Drăgușanu, Georgian Stroe și Gabriel Vasiliu și a obținut două medalii. Alexandru Rîpă și-a apărat cu succes titlul de campion național, pe care îl deținea din 2019, la classic physique Open, iar Bogdan Pisică a cucerit medalia de bronz a culturism, juniori mici, categoria de greutate 60 kg.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii