Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Trei şoferi băuţi prinşi în doar trei ore de poliţişti

• poliţiştii brăileni, sprijiniţi de jandarmi, au acţionat duminică seară, pe mai multe linii • per total, au fost aplicate 7 contravenţii, dintre care 6 pe linie rutieră şi 1 pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice

 

Poliţiştii brăileni au ieşit, din nou, la “vânătoare” de şoferi băuţi. Astfel, duminică, au acţionat în intervalul orar 20.00-23.00 pe Şoseaua Buzăului, depistând 3 conducători auto în timp ce conduceau maşinile, deşi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.

Primul şofer băut a fost descoperit în trafic, în jurul orei 20.10. Bărbatul, în vârstă de 38 de ani, a fost testat cu aparatul, rezultând că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,64 mg/l.

Următorul şofer a picat în plasa poliţiştilor în jurul orei 21.25. Acesta (57 de ani) avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,91 mg/l. Cel de-al treilea şofer a fost oprit în trafic, în jurul orei 23.10. Testat cu aparatul etilotest, tânărul de 29 de ani avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 1,30 mg/l.

Toţi cei trei şoferi au fost conduşi la spital pentru recoltarea unor probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele lor au fost întocmite dosare penale şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului, potrivit buletinului de presă transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila.

La acţiunea de duminică au participat poliţişti din cadrul Biroului Ordine Publică şi Biroului Rutier, sprijiniţi de jandarmi. S-a acţionat pe mai multe linii, printre care prevenirea ilegalităţilor privind ordinea şi liniştea publică şi actele de comerţ, pe lângă cea rutieră. Cu această ocazie, au fost constatate 7 contravenţii, dintre care 6 pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 1 la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

 
Categorie articol: 

Comentarii