Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Trebuie sa luptam pentru a deschide Braila catre lumea civilizata si prospera, avind in frunte oameni cinstiti, onesti, profesionisti"

Am 59 ani. Sint licentiat in drept specialitatea stiinte administrative, si master in drept, specialitatea conducere si organizare judiciara, management in justitie. Toata activitatea mea profesionala de pina acum a fost numai in slujba oamenilor, carora le datorez mult din ce am reusit in viata. Nu sint bogat, insa am un trai decent. Posed un apartament la bloc, un autoturism si 2 ha teren arabil. In perioada ianuarie 1990 - septembrie 1996, am fost secretar al Primariei Braila si al judetului Braila, dupa care deputat si prefect al judetului Braila.
Din anul 1997 m-am retras din viata politica locala, ca urmare a necesitatii ajutorarii materiale a celor doi copii ai mei, dar si pentrru faptul ca nu am vrut sa amestec activitatea economica privata pe care o realizam cu activitatea politica publica de pina atunci si sa fiu acuzat pe acest motiv.
Oamenii tin minte insa activitatea mea profesionala si politica de mai inainte si tot mai des reclamau nevoia revenirii mele in viata politica. Incepusem sa fiu acuzat de o posibila capatuiala materiala, care ar fi justificat retinerea mea. Recunosc ca hotarirea de a candida acum a fost influentata decisiv de rezultatele de la alegerile locale recente.
Eu consider ca dupa aceste alegeri, Braila este din nou in pericol de a intra intr-o alta perioada neagra a istoriei sale, in care a mai fost in perioada 1997 - 2004, cind cele mai puternice unitati ale sale din industrie si agricultura i-au fost decimate si zeci de mii de muncitori au ramas pe drumuri, oamenii fiind ingroziti si speriati de ceea ce se intimpla in judetul nostru.
Este adevarat ca la 19 ani dupa Revolutie, democratia si libertatea nu au adus automat, bunastarea, siguranta si increderea in ziua de miine la care visasem in noaptea de 22 spre 23 decembrie 1989, dar o reintoarcere la trecut este imposibila. De aceea, trebuie sa luptam pentru a deschide Braila catre lumea civilizata si prospera avind in frunte oameni cinstiti, onesti, profesionisti, nu pe cei care au falimentat comunismul, dupa care au dat vina pe Nicolae Ceausescu si organele de securitate, pentru ca ei au fost "oameni de omenie" nu-i asa?!

Ce am facut

Iata insa ce tin minte oamenii ca s-a realizat in perioada 1990 - 1996 in modernizarea judetului Braila si deschiderea lui catre lumea civilizata:
Modernizarea pietelor agroalimentare si amenajarea altora noi; Unitatile agricole si de industrie alimentara din judet sint aduse pe piata Brailei cu produse in magazine proprii; echipa "Progresul" Braila, in divizia A de fotbal; primele gale de box profesionist pentru titlul mondial; prima editie a Concursului de canto Hariclea Darclee; prima Universitate de invatamint superior in istoria Brailei, "Constantin Brancoveanu"; "Zona Libera", dupa 100 de ani; Braila, "Oras Martir" al Revolutiei; a doua magistrala cu caldura si apa calda de la CET Chiscani, pentru Braila; "Promex" este inscrisa pe facilitatile O.U.G. nr. 13/1995 si este salvata de la faliment; F.P.S. acorda 7 miliarde SC "Dunacor" SA Braila, o salveaza de la faliment si o inscrie pe un program de reabilitare finantat de Banca Mondiala; cel mai mare holding agricol din Romania si din Europa, denumit "Braigal", prin fuziunea "Avicola" Galati, a Abatorului de la Sendreni - Galati si ISCIP Braila, in jurul Insulei Mari a Brailei, care au saturat piata Brailei cu produse agricole si de origine animala; gaz metan la Faurei, Ianca si statiunea balneo - climaterica Lacu Sarat si aprobarea alimentarii cu gaz metan a inca 17 localitati de judet; refacerea sistemului de irigatie din judet; aprobarea programului de alimentare cu apa a asezarilor rurale; iluminatul public modernizat in tot judetul; terminarea blocurilor de locuit in constructie la Revolutie; terminarea si inaugurarea Casei Tineretului Braila, a doua scoli generale cu sali de sport pe Sos. Buzaului si str. Ghioceilor si construirea uneia noi in orasul Ianca; incepe constructia Catedralei Brailei; modernizarea Maternitatii Braila si Faurei, a spitalelor Ianca si Faurei, corpul B al Spitalului Judetean si prima sectie pentru dializa din judet; incepe constructia de locuinte pentru tineri; se regularizeaza riul Buzau in dreptul comunei Racovita; lumina electrica in casele de deportati politici de la Rubla; primul program de reinfiintare a lizierelor si trupurilor de padure rurale, singurul din tara; se incheie retrocedarea pamintului dupa Legea 18/1991 si se inmineaza 70% din titlurile de proprietate, proprietarilor de pamint etc.
In luna martie 1995, m-am intilnit la cererea sa cu secretarul economic al ambasadei SUA din Romania, cind i-am prezentat si inminat variantele de constructie a podului peste fluviul Dunarea, iar in luna mai 1996, la inaugurarea sediului Zona Libera cu ministrul Mircea Cosea si alti colegi, am inspectat pe Dunare locul constructiei sale.
Grupuri de ambasadori din toate tarile continentelor ne vizitau pentru a vedea deschiderea catre lume a judetului Braila si de a stabili relatii de colaborare cu noi. Se reiau legaturile fratesti si de prietenie cu bogata si frumoasa provincie Henan din China.
Acestea erau perspectivele de dezvoltare ale judetului Braila, pentru care se muncea in Prefectura Braila pina noaptea tirziu, nu pentru a ne imbogati.
Iata de ce daca voi fi ales senator, am sa reiau lupta si activitatea pentru modernizarea Brailei si o viata civilizata pentru oameni pentru a se asigura: sprijinul total din partea statului ca toti copiii sa invete in conditii moderne in gradinite, scoli generale, profesionale si licee; copiii saraci care doresc sa urmeze liceul si facultatea sa primeasca burse; locuinte pentru tineri, prin grija primariilor; sprijin total oamenilor de afaceri; statii de epurare a apelor uzate; apa potabila, gaz metan, energie electrica si canalizare in tot judetul; reabilitarea B-dul Dorobantilor si str. M. Eminescu; repararea vechiului canal colector al Brailei; constructii de locuinte si rezidentiale in Braila la Caporal "Musat"; canalizarea cartierelor Lacu Dulce, Clony si Radu Negru si asfaltarea strazilor; un hipodrom la poligonul de la "Vulpea"; refacerea stadionului de atletism si de fotbal; reabilitarea drumurilor judetene; reabilitarea sistemului de irigatie si subventii agricole pentru tarani si fermieri; in 2010, cea mai mica pensie sa fie de 1.000 lei, iar cel mai mic salariu de 1.500 lei ; parcari interioare pentru autoturisme in Braila, si locuri de joaca pentru copii; investitii in turism in zonele umede ale Brailei, din Insula Mare si Mica a Brailei; locuinte, hoteluri, obiective turistice si de agrement pe malul opus Dunarii, riveran Brailei; reconstructia magistralei rutiere ce strabate Insula Mare a Brailei; dezvoltarea economica a Zonei Libere Braila; pod peste calea ferata la Faurei; reluarea programului din 1994 de infiintare de liziere si trupuri de padure in judet si altele.

Ce voi face...

Iata ce voi face ca senator in materie legislativa daca voi fi ales:
modificarea de urgenta a Legii raspunderii magistratilor si a Legii Consiliului Superior al Magistraturii; deputatii si senatorii in functie sa aiba imunitate numai pentru declaratiile politice; membrii Guvernului in functie sa raspunda pentru faptele comise in exercitiul functiei, in baza legii raspunderii ministeriale: sistematizarea legislatiei in vigoare si responsabilizarea Consiliului Legislativ, pentru ca au fost adoptate si sint in vigoare mii de legi, hotariri, ordine, proceduri etc. care uneori se bat cap in cap, zapacind oamenii, instantele etc; adoptarea unei nou Cod Civil si de Procedura Civila si clarificarea legislatiei penale in vigoare; responsabilizarea institutiei Avocatului Poporului, daca se mai justifica existenta ei.
Astfel, tot mai multi oameni necajiti reclama pe buna dreptate faptul ca in Romania nu exista justitie sociala si dreptate economica la 19 ani de la Revolutie si privesc inapoi la justitia sociala si dreptatea economica din comunism, pentru ca nu mai au nici o speranta din partea actualei clase politice, iar avocatul poporului tace.
La sate, lumea este imbatrinita si neputincioasa, iar tinerii din cauza saraciei ajung greu in licee si universitati. Ei nu inteleg cum s-a ajuns in aceasta tara ca 10% din populatie sa detina 80% din bogatia tarii, iar 90% din populatie, sa "detina" doar 20%, dar din saracia tarii si de ce se platesc din bani publici salarii lunare uriase de 4-10.000 de euro si pensii de peste 75.000.000 lei vechi, in timp ce milioane de oameni, copii, batrini, adulti, sufera de foame, nu au medicamente, rechizite si hainute pentru scoala, pentru ca au salarii si pensii de 4-5 milioane de lei vechi. Si se intreaba: "Asa se guverneaza o tara? Pentru acest grup restrins de "capitalisti" bugetari s-a murit in Revolutie si au fost impuscati in ziua sfinta de Craciun, Nicolae si Elena Ceausescu?
Locuitorii Brailei o duc greu pentru ca cei care au condus si conduc de 12 ani administratia judetului nu si-au facut datoria fata de oameni. Vor sa conduca din nou Romania, de parca tara este poligonul lor de experiente pe oameni. Au micsorat pina si teritoriul judetului, "performanta" unica in Romania. Probabil, daca revin la guvernare vor sa-l desfiinteze?! Am ajuns un sat fara ciini, desi la sfirsitul mandatului meu de prefect am dat judetul la cheie, dar si-au batut joc de el si de oameni.
Cum oare sa ne integram in Europa, astfel?! Iata de ce vremea demagogilor si a demagogiei politice trebuie sa apuna si sa vina vremea programelor de modernizare a Brailei si a unei noi clase politice, cu frica de Dumnezeu, de aceea va transmit:
Braileni! Nu va fie frica!
VOTATI - ILIE LASCU - SENATOR!
VREAU SA MODERNIZAM LOCALITATILE JUDETULUI BRAILA SI SA AVEM O VIATA CIVILIZATA!
AVETI INCREDERE IN MINE!
VOTATI SEMNUL ELECTORAL SFINT "VULTURUL CRUCIAT"
AL PARTIDULUI ROMaNIA MARE!
lie Lascu candideaza sub semnul electoral sfint, "VULTURUL CRUCIAT", pentru a fi ales SENATOR in Colegiul electoral nr. 1, Circumscriptia judeteana nr. 9 Braila, din partea PARTIDULUI ROMaNIA MARE, la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2008.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii