Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Trebuie facute presiuni asupra presedintelui Basescu, pentru a promulga legea privind majorarea pensiilor"

Deputatul PC Liviu Bogdan Ciuca este indignat de decizia presedintelui Traian Basescu de a nu promulga proiectul de lege privind majorarea pensiilor. El spune ca nu crede ca nu exista fonduri la buget, aceasta fiind doar o motivatie pentru a nu se promulga actul legislativ. Parlamentarul crede ca acest subiect al pensionarilor ar trebui sa ii uneasca pe politicieni, indiferent din ce partid fac parte, nu sa ii invrajbeasca.
"Parlamentarii au dat, in sfirsit, o lege buna si morala pe care o asteptam de 17 ani. A aparut acum cel de la care ne asteptam cel mai putin, presedintele Traian Basescu, si a spus ca nu promulga legea. Competitia dintre presedinte si premier sa se consume intre ei, nu sa ne afecteze pe noi sau pe pensionari. Majorarea pensiilor este o problema de viata si de moarte pentru pensionari, mai ales ca pe multi dintre ei nu o sa ii mai intilnim peste un an sau in mandatul urmator", a spus Bogdan Ciuca.
Deputatul galatean este de parere ca trebuie facute presiuni asupra lui Traian Basescu pentru a-l determina sa promulge legea acum si nu in toamna, deoarece nu ar fi decit o pierdere de timp in conditiile in care presedintele nu se poate opune promulgarii unei legi decit o singura data.
"Daca nu este promulgata, legea se intoarce la Parlament, care nu este obligat sa faca modificari, apoi o trimite din nou la presedinte si atunci trebuie sa o promulge, pentru ca nu se poate opune decit o singura data. Si ce cistiga? Nimic. Este doar pierdere de timp, iar pentru unii dintre pensionari va fi deja prea tirziu", a spus Bogdan Ciuca. Acesta a mai spus ca in conditiile in care Guvernul a dat asigurari ca exista resursa bugetara pentru majorarea pensiilor, este cinic ca presedintele sa ceara o justificare a bugetului pina in 2013.
Deputatul galatean este nemultumit si de faptul ca proiectul de lege propus de PC privind constituirea unui fond de solidaritate pentru pensionari de 1% nu a fost aprobat, desi banii proveneau din zona privata fara nici o cheltuiala in plus la buget.
"Ne-am orientat catre zona privata care are sacul mai plin sa dea 1% pentru pensionari, au fost de acord. Proiectul a trecut de Senat si Camera Deputatilor dar PD, PNL si UDMR l-au respins. S-a reintors din nou la comisia de buget - finante, iar joi ar fi trebuit sa se aprobe. Caldura probabil a facut ca parlamentarii PD, PNL si UDMR sa nu se prezinte, nu s-a intrunit cvorumul, iar proiectul se va discuta in toamna", a spus Bogdan Ciuca.
La rindul sau, presedintele PC Braila, Gheorghi Obreja a precizat ca partidul pe care il reprezinta va sustine problema pensionarilor si ca toti politicienii ar trebui sa faca acest lucru, dar se pare ca interesele personale sint mai importante. Obreja a mai spus ca la ora actuala doar 10% din populatie este implicata in politica si ca este nevoie de implicare si din partea sectorului de 90% pentru a se rezolva problemele cetatenilor.
Categorie articol: 

Comentarii