Mergi la conţinutul principal

Tratati anexita natural!

Anexita sau boala inflamatorie pelvina, cunoscuta in termeni populari si ca raceala la ovare, afecteaza anexele: ovarele si trompele uterine. Simptomele pot fi reprezentate de dureri in zona inferioara a abdomenului si lombara, senzatia de tensiune, tulburari urinare si de ciclu, secretie abundenta (in cazurile acute apar febra si frisoane).

Este foarte important ca pacienta sa se prezinte intotdeauna la medic odata cu aparitia simptomelor. Netratata, anexita poate duce la complicatii, uneori grave: diseminarea infectiei si infertilitate. Factorii favorizanti sunt reprezentati de infectii genitale (atentie la contacte sexuale multiple si neprotejate), dispozitive de contraceptie intrauterine, interventii la nivelul organelor abdominale sau pelvine, statul in frig, prezenta constipatiei, igiena deficitara.

 

Cauzele anexitei

Agentii patogeni care determina boala inflamatorie pelvina pot fi:

  • Germeni din flora saprofita (normala) a vaginului si colului: streptococi, stafilococi, coci anaerobi sau din flora intestinala: E. Coli, bacterii Gram-negative;
  • Bacterii care se transmit pe cale sexuala: Chlamydia trachomatis, Mycoplasme, Neisseria gonorrhoeae (gonococ).

 

Remedii naturale eficiente in tratamentul anexitei

Alaturi de medicatia alopata recomandata de medicul ginecolog, se poate asocia un tratament naturist, cu plante care au actiune antibiotica, antiseptica, antiinflamatoare. Aveti grija, acest tratament trebuie supravegheat de un medic fitoterapeut.

Urmatoarele plante se pot folosi atat intern (sub forma de ceai, 2-3 cani/zi), cat si extern (spalaturi vaginale, o data pe zi sau o data la doua zile, bai de sezut caldute, 2-3 zile pe saptamana). Astfel, puteti apela cu incredere la: musetel, galbenele, cimbru, iasomie, traista-ciobanului, coada-racului, soc, salvie, urzica, scoarta de stejar, muguri de plop negru, cretisoara, coada-soricelului, frunze de nuc. Se pot aplica si comprese calde cu coada-calului (incalzita la abur), cu bitter suedez (se aplica pe piele in prealabil crema de galbenele) sau cu tarate calde. Atentie la spalaturile vaginale, nu abuzati, deoarece pot perturba echilibrul florei vaginale. Se pot face bai de sezut calde si cu sare de mare.

 

Gemoterapia ajuta la prevenirea recidivelor anexitei

Gemoterapia, administrata in cure periodice de 2 luni, are efecte deosebit de favorabile si previne aparitia recidivelor. Se instituie un tratament cu extract de muguri de coacaz-negru, in combinatie cu extract de mladite de zmeur sau extract de amenti de salcie. Se mai pot folosi supozitoare sau ovule cu propolis, ceara de albine, rasina de conifere, miere, polen, laptisor de matca, aloe vera, extract de galbenele, de mladite de tuia sau muguri plop, catina, tataneasa, lavanda, argila. Se utilizeaza in general o data – de doua ori pe zi, din ziua a 5-a pana in ziua a 20-a a ciclului menstrual. Totodata, se poate administra si tinctura de branca ursului, cretisoara, coada-soricelului, merisor, 1 lingurita de tinctura diluata in 100 ml apa, de 3 ori pe zi, intre mese, singure sau in asociere.

Intern, se pot administra extracte cu actiune puternica antibiotica si antiinflamatoare: tinctura de propolis, ulei de chimen negru, ulei esential de cimbru, de cuisoare, scortisoara, extract de gheara-matei. Preparatele cu echinacea sau cu ulei de chimen negru ajuta la cresterea imunitatii.

Articol preluat de pe farmaciata.ro

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro