Mergi la conţinutul principal

Tratamentele contra țânțarilor și căpușelor sunt în plină desfășurare la Brăila

* conducerea SUPAGL precizează că ploile nu au un impact major asupra operațiunii, deoarece substanțele împrăștiate la sol au nevoie de doar două ore fără umezeală în exces, ca să își facă efectul * în ceea ce privește gradul de toxicitate al soluțiilor contra țânțarilor, despre care au apărut plângeri din partea brăilenilor, SUPAGL dă asigurări că acesta nu este atât de mare încât să pună efectiv în pericol sănătatea oamenilor * asta mai ales în contextul în care tratamentele se fac seara și noaptea, când lumea ar trebui să fie în casă

 

 

 

 

Serviciul de Utilitate Publică, Administrare și Gospodărire Locală (SUPAGL) a început, de luni, 4 mai, tratamentele împotriva țânțarilor și căpușelor pe raza municipiului Brăila, acțiunea derulându-se deocamdată doar la sol, deși în mod normal substanțele ar fi trebuit împrăștiate mai întâi din aer, cu ajutorul unor mijloace avio. În acest an, însă, firma cu care SUPAGL Brăila avea contract pentru tratamentele avio, ”Regional Air Services” SRL Tuzla, a solicitat rezilierea înțelegerii, pe motiv că nu are suficient personal, pe fondul pandemiei de coronavirus. În acest context, SUPAGL a demarat demersurile pentru angajarea altei firme de aviație, iar procedura s-ar putea finaliza abia în cursul săptămânii viitoare. Până atunci, tratamentele se vor derula la sol, cu două echipe ale SUPAGL, una pentru tratamente contra căpușelor, iar cealaltă axată pe combaterea țânțarilor. Insecticidele pentru căpușe se împrăștie pe timpul zilei, cu prioritate în locurile de joacă pentru copii și în parcuri. Ceața caldă și ceața rece cu care se combat țânțarii trebuie împrăștiate pe timpul serii și al nopții, cu instalațiile speciale aflate în dotarea SUPAGL, acestea având un grad mai mare de toxicitate, astfel încât trebuie evitată inhalarea lor de către oameni. De altfel, pe rețelele de socializare au apărut postări prin care  brăileni domiciliați în cartierul Hipodrom se plângeau că substanțele împrăștiate contra țânțarilor irită căile respiratorii, în special ale copiilor. ”Substanțele acestea au un anumit grad de toxicitate, dar nu unul major. De aceea, le aplicăm seara și noaptea, după ce lumea intră în casă. Marți, când echipa a trecut prin cartierele Obor și Hipodrom, s-a început ceva mai devreme, în jurul orei 20.10, și probabil că încă mai erau persoane pe stradă, de aici și plângerile apărute. Nu avem, însă, informații că au fost provocate intoxicații grave cuiva...”, ne-a declarat directorul SUPAGL, Dumitru Munteanu. În ceea ce privește faptul că miercuri dimineață a plouat, la doar câteva ore după ce fuseseră împrăștiate substanțele contra țânțarilor, acesta ne-a explicat că tratamentele aplicate la sol au nevoie de un interval de doar două ore de vreme fără precipitații, ca să își facă efectul. Probleme ar fi cu tratamentele avio, care necesită 24 până la 48 de ore de lipsă a precipitațiilor, pentru a fi eficiente.

Dacă se va putea asigura acel interval de minim două ore fără ploaie, tratamentele la sol vor continua până la sfârșitul acestei săptămâni, iar de săptămâna viitoare vor începe și tratamentele avio, cu condiția să se rezolve problema angajării unei firme specializate.

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro