Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Transferul lui Mutu, nominalizat pentru cea mai proasta mutare a tuturor timpurilor in Anglia

Transferul lui Adrian Mutu in Premiership, jucator care a evoluat in sezonul 2003/2004 la Chelsea, a fost nominalizat de site-ul Eurosport UK printre cele mai proaste mutari din istorie in Anglia.
Site-ul uk.eurosport.yahoo.com noteaza despre Mutu, care este primul nominalizat, ca atunci cind a fost adus de la Parma la Chelsea, in 2003, se credea ca romanul va avea impact in Premiership. "La inceput, a si avut. Sase goluri in primele cinci meciuri ale atacantului de 15,8 milioane de lire sterline si fanii ii scandau numele si il laudau. Insa totul s-a sfirsit cind el a fost depistat pozitiv cu cocaina si a avut o disputa publica cu Jose Mourinho. O urmarire bizara pe strazile din Bucuresti, cu politia in spate, si mai tirziu o tentativa esuata de transfer la Juventus, Mutu a fost in cele din urma dat afara de la Chelsea", scrie site-ul Eurosport.
Alti jucatori nominalizati pentru cel mai prost transfer sint Marco Boogers (transferat de la Sparta Rotterdam la West Ham in 1995), Pierluigi Casiraghi (de la Lazio la Chelsea in 1998), Pal Lydersen (de la IK Start la Arsenal in 1991), Tomas Brolin (de la Parma la Leeds in 1995) si Ralph Milne (de la Bristol City la Manchester United in 1988).
Adrian Mutu figureaza si pe lista celor mai proaste transferuri ale tuturor timpurilor in Anglia intocmita de The Times pe baza valorii tranzactiei si a impactului pe care jucatorul l-a avut in Premiership. Mutu ocupa locul 22, iar The Times noteaza: "Ca si cum nu ar fi fost destul de rau ca a marcat sase goulri in 27 de meciuri in campionat, atacantul roman a fost dat afara de la Chelsea dupa ce a fost depistat pozitiv cu cocaina". In acest top apare, pe locul 17, si Florin Raducioiu, care a fost transferat de la Espanol Barcelona la West Ham United in iulie 1996, pentru suma de 2,4 milioane de lire sterline. "A rezistat doar sase luni, dupa ce a lipsit de la antrenament ca sa mearga la cumparaturi", precizeaza The Times. Pe primul loc se afla Per Kroldrup (transferat de la Udinese la Everton in iunie 2005 pentru 5 imlioane de lire stelrine), despre care jurnalul englez noteaza ca a jucat un singur meci in campionatul Angliei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii