Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Trandafirul: sanatate, frumusete si relaxare

Exista in lume nenumarate legende despre aparitia trandafirului. Una dintre ele (greceasca) spune ca trandafirul a fost creat cu scopul de a fi cea mai frumoasa floare. Aflati de la noi cum si in ce afectiuni puteti folosi miraculosul trandafir.

Zeita florilor, Chloris, a creat trandafirul din trupul unei nimfe moarte, foarte draga ei, si a vrut ca noua floare sa nu aiba pereche pe lume. De aceea, i-a convocat pe ceilalti zei si fiecare a daruit cate ceva din atributele lor: Dionisos a daruit parfumul ametitor, Cele Trei Gratii au dat stralucirea, veselia si farmecul, Zefir, vantul de primavara, a dat la o parte norii, pentru ca Apolo sa lumineze si sa-l infloreasca. La urma, Ares, zeul razboiului, i-a daruit spinii, pentru ca floarea sa isi poata apara frumusetea.

Din Antichitate si pana in prezent, trandafirul a fost pretuit nu numai pentru frumusetea si parfumul sau, ci si pentru calitatile vindecatoare. Medicii antici considerau trandafirul panaceu. Hipocrate, "parintele medicinei", recomanda, in tratatele sale, folosirea trandafirilor in obstetrica. De asemenea, floarea era folosita impotriva durerilor de cap, dinti si de gat.
 

Remedii din petale de trandafir, pentru diferite afectiuni

Citeste mai departe pe farmaciata.ro.
Categorie articol: 

Comentarii