Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Traiasca nasu' mare

Voiam sa scriu despre nesimtirea parlamentarilor, despre felul in care si-au votat, pentru a doua oara, o caruta intreaga de facilitati cu naturaletea pe care o gasesti doar la porcusorii de lapte care atirna, cu ochii inchisi, de titele scroafelor, icnind de satisfactie. Voiam sa mai scriu despre felul in care a iesit Nastase de la DNA, intrebind o ziarista, ironic, plin de satisfactie, daca in ultima vreme a fost in Romania. Voiam sa mai scriu parerea mea, din nou, despre pata strimba care i s-a pus presedintelui CJ pe ziaristi si, in general, voiam sa scriu despre aroganta si autosuficienta pe care o afiseaza politicienii, de la un capat la altul al scenei politice. Voiam sa scriu despre toate acestea, insa a inceput sa ma manince-n... Pardon! Sa ma manince degetele.
Pentru ca nu pot sa trec cu vederea un lucru la care, daca ma gindesc, mi se face pielea de gaina. Orasul nostru continua sa fie un Ev Mediu intunecat, unde, dupa lasarea serii, legea se face cu sabia, cu bita si cu pumnul. Depasiti de situatie, politistii participa la lupte de strada cu baietii de baieti care s-au obisnuit sa domneasca peste cartiere intregi. Ei, baietii de baieti, dicteaza pretul in piata, felul in care se circula cu microbuzul, ei au cele mai scumpe masini si-ti spun citi bani face sora-ta pe trotuarul din Madrid. Ei stiu ca ti-e frica si ca nu o sa sufli o vorba daca ii vezi cum dau in cap. Copiii lor ii dau bobirnace copilului tau si iti ciupesc sotia de fund, atunci cind trece prin fata magazinului de unde ei isi incaseaza taxa de protectie. Ei rid de maica-ta, il scuipa pe taica-tu, ei te injura si-ti arata cu degetul ca-ti iau gitul daca-i calci pe coada. Ei sint cei care rigiie la masa vecina atunci cind iesi sa bei o bere si tot ei sint cei care iti sparg masina. Ei ti-au furat telefonul, ti-au batut prietenul ori te-au facut la portofel.
Au tatuaje, ghiuluri si cicatrici. Au ani de pirnaie in spate si o durere in fund, la cinci metri in fata. Au tot ce nu ai tu.
Iar acum sint mai puternici, mai smecheri si mai uniti decit au fost vreodata. Acum au nas si striga-n gura mare ca ei sint mafia Brailei.
Tu cine esti?
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii