Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Traian Ungureanu, până la capăt cu Traian Băsescu

* Ungureanu anunţă că îl va sprijini în continuare "cu înverşunare" pe Băsescu

Ungureanu comentează criticile aduse de CCR proiectului de revizuire a Constituţiei propus de Băsescu. "Într-adevăr, preşedintele Traian Băsescu se bate din răsputeri şi anapoda cu documentul greşit. Avem, de fapt, o Constituţie perfectă. Nu un act scris şi trecător, ci o sumă de deprinderi eterne. Nu e nimic de amendat sau de suprimat în această capodoperă care ne aşterne cu precizie magnetică direcţia etică şi comportamentul public", scrie el pe blog, susţinând că în România "facerea de bine trebuie pedepsită exemplar", iar "solidaritatea, răbdarea şi efortul sunt interzise".
Într-un ton ironic, Ungureanu le propune cititorilor o rememorare a "ultimelor câteva săptămâni din viaţa vinovată a preşedintelui Băsescu".

"Curtea decide că averile dospite din fraudă trebuie protejate prin lege", afirmă Ungureanu

"Numitul preşedinte propune modificarea Constituţiei, prin îndreptarea sau eliminarea acelor articole înfipte în lege pentru a garanta furtul, tunul şi, în genere, dreptul la hoţie prin funcţie şi din bani publici. Pe scurt, preşedintele propune o Constituţie care nu mai garantează românilor cu funcţie dreptul de a fura oficial banii românilor fără funcţie. Curtea Constituţională analizează propunerile şi trimite vorbă Preşedintelui că e un proclet şi un nelegiuit. Curtea decide că averile dospite din fraudă trebuie protejate prin lege şi că demnitarii au drepturi sacre, între care dreptul la legitimaţia de infractor. Numitul preşedinte se prezintă în faţa Parlamentului pentru a explica proiectul de modificare a Constituţiei. Bun venit! Sala e pe jumătate goală (de deputaţii opoziţiei) şi pe jumătate absentă (prin grija deputaţilor din opoziţia internă)", scrie Ungureanu.
Eurodeputatul analizează şi alte idei ale preşedintelui care au fost respinse de factorii decidenţi şi de societate. "Numitul preşedinte, se pronunţă în favoarea reorganizării administrative. Ideea pare bună. Ce poate fi rău, când 41 de administraţii şi feude sunt tunse şi transformate în 8 sau 10 sau 16 sau câte judeţe vor îngădui negocierile? UDMR răspunde cu o nouă salvă de condiţii şi ameninţări. PSD şi PNL jură că vor repara, cu prima ocazie, orice stricăciune adusă perfecţiunii feudale a României. PDL asistă în linişte", continuă Ungureanu.
Categorie articol: 

Comentarii