Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Traian Ungureanu, despre Ponta: Statuia vie a mitocăniei

"Am crezut mereu că dl. Marian Vanghelie e nedreptăţit. Acum a apărut dovada. Dl. Vanghelie a fost declarat în mod repetat Mitocanul nr.1 al PSD şi, în consecinţă, al României. Titlul e neavenit. Dl. Vanghelie trebuie să returneze imediat medalia adevăratului câştigător: Victor Ponta", scrie Ungureanu.
"Acum câteva zile, Victor Ponta s-a detaşat net în campion. Recordul a fost stabilit după convorbirile de la Palatul Cotroceni. Victor Ponta s-a prezentat acolo cu reputaţia celui mai infantil personaj public român în viaţă. Ponta n-a dezamăgit. Propunerea de redeschidere a crizei economice prin provocarea urgentă a unei crize politice a confirmat imaturitatea naturală, totală şi fatală a liderului PSD. Însă Victor Ponta a reuşit să facă din imaturitate un detaliu înecat în lipsa de educaţie. Numitul înec s-a produs pe uscat, la Alexandria, în cursul unei adunări la care Victor Ponta a încercat să se exprime politic. Ponta a descris întâlnirea de la Cotroceni, sugerând că era treaz, în timp ce «domnul Băsescu căuta după sticlă pe jos». Nimic despre starea lui Crin Antonescu, cel de-al treilea participant", mai spune eurodeputatul, care adaugă că "dacă acest gen de declaraţii definesc trezia lui Ponta, atunci de o mie de ori mai bine alcoolic".
Potrivit lui Ungureanu, mitocănia este caracteristica principală a lui Ponta. "Mitocănia lui Ponta are, într-adevăr, ceva cu totul special. (...) Mitocănia lui Ponta e mai mult. E, de fapt, tot. Căci Ponta face din mitocănie înlocuitorul propriei persoane. Acolo unde alţii gândesc, au ceva de spus, contrazic, au umor sau observaţii critice, Ponta e mitocan. Mitocănia lui Ponta e plenară şi e silită să fie aşa de absenţa unei persoane notabile. De aici, agresivitatea personajului care se simte dator să fie grobian pentru că se ştie lipsit de valoare şi argumente. Nesiguranţa profundă a lui Ponta e mascată de ofensiva unei mitocănii perpetue. În cele din urmă, personajul e victima propriei imaturităţi. Nefiind clădit din nimic şi pentru nimic, Ponta s-a decis să întruchipeze statuia vie a mitocăniei", concluzionează pedelistul.
Categorie articol: 

Comentarii