Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tragedie la Stăncuţa

Viaţa unui tânăr de numai 27 de ani s-a sfârşit tragic, după ce a intrat să facă o baie într-un canal de irigaţii de pe raza localităţii Stăncuţa. Ionuţ P. locuia în Bucureşti, însă venise în vizită la sora sa, în comuna brăileană, pe care o mai ajuta la diferite activităţi. În ziua de 19 iulie, tânărul muncise la un unchi de-al său, din aceeaşi localitate, care efectua lucrări de construcţie la casă. Pe la ora 19.50, după o zi de muncă, Ionuţ a mers împreună cu nepoţica sa, în vârstă de 9 ani, la canalul din apropiere, pentru a face baie, a intrat în apă, însă nu a mai ieşit. Copila şi-a dat seama că s-a întâmplat ceva cu unchiul său şi a dat fuga acasă pentru a-şi anunţa părinţii, aceştia sesizând imediat poliţiştii din comună. Dar nimeni nu a mai putut să mai facă ceva pentru tânărul de 27 de ani, care a fost găsit mort, în apă. "În urma activităţilor de căutare efectuate de poliţişti, pe marginea canalului, la 15 m de podul de pe Drumul Comunal 212 C, au fost găsite hainele şi bicicleta victimei, iar în apă a fost găsit cadavrul. Acesta nu prezenta semne vizibile de violenţă şi a fost transportat la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Brăila, în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cu exactitate a cauzei morţii", ne-a declarat inspector Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.
Localnicii din Stăncuţa sunt şocaţi de ceea ce s-a întâmplat şi spun că tânărul nu avea cum să se înece, mai ales că apa nu era foarte adâncă şi, chiar dacă nu ştia să înoate, s-ar fi putut agăţa de vegetaţia abundentă de pe marginea canalului. După cum ne-a declarat primarul comunei Stăncuţa, Nicu Turcu, rudele tânărului ar fi spus că acesta suferea cu inima şi că probabil din cauza asta a murit. Primarul a mai adăugat că Ionuţ era un băiat bun şi muncitor şi, chiar dacă stătea la Bucureşti cu părinţii, venea în fiecare vară la sora lui din Stăncuţa. "Chiar în seara când s-a înecat, înainte de a merge la canal, a muncit la unchiul său, care îşi construieşte casa. Seara s-a dus cu nepoţica de 9 ani la canalul magistral. În zona unde locuieşte sora lui şi unde stătea şi el este un canal de alimentare cu apă până la brâu. Rudele au spus că el nu a vrut să se ducă acolo, întrucât acolo îşi mai spală oamenii rufele, ci a vrut să meargă la canalul mare. A intrat să se răcorească... Fetiţa care îl însoţea a spus că el s-a aruncat în apă, a înotat puţin, apoi s-a dus la fund. Din spusele unchiului, băiatul ar suferi cu inima", a declarat Nicu Turcu. În ceea ce priveşte adâncimea apei din canal, primarul comunei ne-a informat că aceasta ar fi cam de 1,70 metri şi că se putea merge pe vârfuri, iar în caz de ceva tânărul putea să se prindă de ierburile de pe margine, chiar dacă nu ştia să înoate. Sursa citată a mai precizat că în momentul când a fost scos din apă, tânărul era deja învineţit, semn că o fi avut probabil vreo afecţiune. În plus, potrivit primarului, fetiţa de 9 ani ar fi spus că după ce Ionuţ a intrat în apă l-ar fi auzit văitându-se, apoi a dispărut. "Cam la jumătate de oră sau poate mai puţin l-am scos, dar nu mai era în viaţă. Se învineţise deja, probabil că o fi avut ceva. Şi fetiţa, şi unchiul au spus că avea probleme de sănătate, altfel nu avea cum să se înece. Erau ierburi multe, stuf, rădăcini, se putea agăţa. Imediat am oprit apa de la staţie pentru a-l putea scoate. Fetiţa a spus că l-a auzit pe unchiul său spunând «au», apoi nu s-a mai văzut. Cea mică a plecat în fugă la mama ei, cam la un km şi ceva, să anunţe ce s-a întâmplat. Este tragic, în zona noastră nu s-a mai întâmplat aşa ceva", a mai declarat primarul comunei.
Totuşi, medicul legist Aurelian Savu, cel care a efectuat necropsia, ne-a confirmat faptul că decesul victimei a survenit în urma înecului şi că tânărul nu suferea de vreo afecţiune. De asemenea, în urma necropsiei s-a stabilit că Ionuţ nu consumase alcool înainte de a intra să se scalde.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii