Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tragedie la ieşirea din Baldovineşti

ieri, un eveniment rutier grav, în care au fost implicate un autocar din Ucraina şi un autoturism condus de o femeie, s-a produs pe DN 2B, la ieşire din localitatea Baldovineşti • şoferiţa de 59 de ani se afla la volanul unui “Volkswagen Golf” şi, la un moment dat, a ajuns pe contrasens, intrând în coliziune cu autocarul condus de un ucrainean de 42 de ani • acesta a încercat să evite impactul, mai ales că în autocar erau 51 de pasageri, a tras de volan, dar a lovit acostamentul de cale ferată • în urma impactului dintre autocar şi maşină au rezultat 9 victime, trei persoane rămânând încarcerate • în stare foarte gravă sunt şoferiţa şi un pasager din maşină, de numai 16 ani

 

Nenorocire pe şosea, la ieşire din localitatea Baldovineşti, pe DN 2B. Un autocar din Ucraina, plin cu pasageri, s-a ciocnit violent cu un autoturism “Volkswagen Golf”, condus de o femeie de 59 de ani, care a ajuns pe contrasens. În urma impactului violent, 9 persoane au fost rănite şi 3 au rămas încarcerate. Autoturismul, în care se afla şoferiţa şi un minor de 16 ani, din Medgidia, se pare mamă şi fiu, cei doi având acelaşi nume de familie, s-a făcut praf, cele două persoane ajungând la spital în stare foarte gravă. Ieri, medicii luptau pentru a-l ţine în viaţă pe minor. Nici şoferul autocarului nu a scăpat mai uşor, mai mulţi pasageri fiind şi ei răniţi. Traficul rutier a fost blocat mai bine de două ore. Nu a fost totuşi nevoie de activarea planului roşu de intervenţie.

Accidentul rutier s-a produs ieri dimineaţă, în jurul orei 5.20. În zona localităţii Baldovineşti, o femeie care conducea un autoturism VW nu a mai putut stăpâni volanul. Fiind foarte devreme, este posibil ca şoferiţa să fi aţipit în timp ce conducea, iar de aici s-a produs nenorocirea. Autoturismul venea dinspre Galaţi, iar autocarul dinspre Brăila, după cum au stabilit poliţiştii. Aveau să se întâlnească la Baldovineşti, chiar într-o curbă. După ce maşina a ajuns pe contrasens, şoferul autocarului, un bărbat din Ucraina, în vârstă de 42 de ani, a încercat în zadar să evite impactul. El a tras de volan, a ajuns într-o parcare din zonă, însă apoi a lovit acostamentul de cale ferată. Din fericire, autocarul nu s-a răsturnat. Autoturismul a fost însă serios avariat.

La locul accidentului, s-au deplasat mai multe ambulanţe (una SMURD şi patru SAJ), întrucât era vorba despre 9 persoane rănite. Un echipaj de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă - Descarcerare a ajuns imediat la Baldovineşti, pentru a scoate dintre fiarele contorsionate trei persoane, adică cei doi şoferi, al autocarului şi al autoturismului, şi minorul aflat în maşină. Fiind în stare gravă, aceştia au fost duşi de urgenţă la spital. Poliţiştii rutieri au dat startul cercetărilor la faţa locului, pentru a stabili cum s-a produs evenimentul. S-a stabilit că şoferiţa este vinovată, întrucât a intrat practic pe contrasens, ajungând în faţa autocarului.

Toţi cei 9 răniţi au fost transportaţi la spital, fiind vorba despre cei doi din autoturismul Volkswagen şi 7 din autocar. Nu toţi au rămas internaţi.

Şoferiţa autoturismului a suferit traumatism cranio-cerebral, policontuzii prin accident rutier, contuzie la şold. Şoferul de autobuz are şi el o fractură la genunchi, ceilalţi pasageri din autocar suferind policontuzii în urma accidentului. 

Minorul de 16 ani a suferit traumatism cranio-cerebral, fiind în grija medicilor de la neurochirurgie. După cum ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, dr. Alina Neacşu, la spital au ajuns toate cele 9 victime, 6 au fost urgenţe medii, 3 au ajuns la resuscitare. “Minorul este în stare foarte gravă, cu politraumatisme multiple, a ajuns la neurochirurgie, este în Terapie Intensivă. Trei pacienţi sunt la Ortopedie, iar unul urmează să fie preluat şi dus în Ucraina”, ne-a spus sursa citată. Potrivit medicilor, şoferiţa de 59 de ani este şi ea în stare destul de gravă, dar totuşi stabilă.

În autocar se aflau 51 de persoane, dintre care doi erau şoferii. După accident, pasagerii ucraineni au fost transportaţi la Vama Giurgiuleşti de autobuze Braicar.

Poliţiştii rutieri au efectuat cercetarea la locul accidentului şi au întocmit în cauză doar penal pentru vătămare corporală din culpă.

COAUTOR ARTICOL: Categorie articol: 

Comentarii