Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tragedie în zi de sărbătoare

• un cumplit accident rutier a avut loc, joi, pe DJ 203, între localităţile Vultureni şi Ulmu • o maşină marca Renault a intrat pe contrasens şi a lovit un TIR care venea din sens opus, după care s-a răsturnat, ajungând în şanţ • în urma impactului, au murit şoferul autoturismului, dar şi o fetiţă de doar 4 luni, iar părinţii bebeluşului şi o surioară mai mare au ajuns la spital • aceştia se întorceau de la Brăila, unde făcuseră ultimele cumpărături pentru creştinarea fetiţei ce urma să aibă loc în weekend • au apelat la Ionuţ Şandru, proprietarul şi şoferul maşinii, pentru că nimeni din familia bebeluşului nu avea autovehicul şi permis de conducere • din păcate, în loc de botez, va avea loc înmormântarea fetiţei de 4 luni

 

Doliu în loc de bucurie într-o familie din localitatea Ulmu, în urma unui accident cumplit produs joi, în jurul orei 14.00. Un bebeluş în vârstă de 4 luni a murit nebotezat, la câţiva kilometri distanţă de casă, iar părinţii şi surioara în vârstă de 5 ani, care se pregăteau să-l creştineze în weekend, au ajuns la spital. Din păcate, copilaşul a plecat spre Ceruri înainte de a primi un nume în Casa Domnului. Nici şoferul autoturismului, Ionuţ Şandru, nu a supravieţuit accidentului rutier.

Chiar în ziua Înălţării Domnului, pe Drumul Judeţean 203 a avut loc un accident rutier grav. Un autoturism marca Renault care venea dinspre Vultureni spre Ulmu a lovit un TIR ce transporta pietriş şi care circula din sens opus. Şoferul autotrenului, un bărbat din Buzău, a observat că maşina intră pe sensul lui de mers şi a încercat să evite impactul, apăsând pedala de frână şi ieşind de pe şosea. A ajuns în câmp, dar autoturismul tot l-a lovit, în partea stângă, lateral. Maşina a ricoşat şi s-a răsturnat ulterior, ajungând şi ea în şanţ, pe partea cealaltă a drumului. În urma impactului, au rezultat 5 victime, originare din comuna Ulmu: bebeluşul în vârstă de 4 luni şi şoferul de 38 ani, Ionuţ Şandru, au murit pe loc, iar părinţii şi surioara mai mare ai copilaşului au suferit politraumatisme şi au fost duşi la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila. Conducătorul autotrenului a scăpat fără răni grave şi nu a fost necesar transportul la spital.

Potrivit primelor informaţii primite de la autorităţi la scurt timp după producerea accidentului rutier, la volan s-ar fi aflat tatăl bebeluşului mort. Primele verificări au arătat că acesta nu avea permis de conducere şi plana suspiciunea că s-ar fi aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, în timp ce bărbatul de 38 ani, decedat pe loc, ar fi ocupat scaunul din dreapta în autoturism. Însă, cu cât cercetarea la faţa locului a avansat, ipoteza s-a schimbat: tatăl bebeluşului era ocupantul locului din dreapta, în timp ce la volan s-a aflat chiar Ionuţ Şandru, bărbatul care a murit, el fiind şi proprietarul Renault-ului.

Potrivit oamenilor strânşi la faţa locului, familia îndoliată fusese la Brăila, pentru a cumpăra cele necesare creştinării micuţei Alina Elena. Pentru că nu aveau maşină, iar tatăl nu deţinea permis auto, l-au rugat pe Ionuţ să-i ajute cu transportul până în municipiu, la magazine. Pe drumul spre casă, înainte cu câţiva kilometri de a intra în localitatea natală, inexplicabil, şoferul ar fi pierdut controlul asupra volanului şi ar fi intrat pe contrasens, unde s-a lovit de TIR. Imediat cum a fost anunţat prin 112 evenimentul rutier, la faţa locului au sosit mai multe echipaje de poliţie, două salvări ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ), două echipaje SMURD şi două autospeciale de stingere cu apă şi spumă ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila. Deşi şoferul autoturismului a fost supus manevrelor de resuscitare ale medicilor SAJ, nu s-a mai putut face nimic pentru a fi salvat. Tot la faţa locului a fost declarat şi decesul fetiţei de 4 luni. Din cauza impactului şi a răsturnării maşinii, aceasta a fost aruncată în câmp. Mama ei, o femeie în vârstă de 31 de ani, şi tatăl de 43 de ani au suferit traumatisme multiple şi traumatisme cranio-faciale, iar surioara mai mare, care are 5 anişori, prezenta traumatism facial şi fractură la unul dintre membrele inferioare. Toţi trei au fost transportaţi la spital, pentru investigaţii amănunţite şi îngrijiri medicale.

Primarul comunei Ulmu, Marian Iconaru, ne-a declarat că familia mai are un copil, un băieţel mai mare ca vârstă şi care a rămas acasă. Tatăl lucrează în Lacu Sărat, iar mama se ocupa de creşterea copiilor. Ionuţ Şandru era un băiat gospodar, era căsătorit şi creştea animale. Primarul ne-a mai spus că, dacă va fi nevoie, va acorda sprijin pentru înmormântare.

 
Categorie articol: 

Comentarii