Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tragedia de la Ciocârlia. Judecata

* inculpatul Negrei Giorgian, cel care i-a adus moartea taximetristului din Movila Miresii, în luna iunie, în staţia de autobuz de la Ciocârlia, a fost trimis în judecată de procurori * dosarul cu infracţiunea de ucidere din culpă a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Brăila, magistraţii fiind cei care vor decide pedeapsa pentru acuzat * în noaptea de 17 spre 18 iunie, taximetristul de 28 de ani a fost izbit în plin de un autoturism “Alfa Romeo” chiar în staţia de autobuz, în timp ce mergea să îşi cumpere ceva de la un chioşc

 

 

Acuzat de infracţiunea de ucidere din culpă, şoferul din Gropeni care l-a izbit în plin cu maşina pe un taximetrist aflat în staţia de autobuz de la Ciocârlia a ajuns în faţa instanţei. Dosarul în care inculpatul este Negrei Giorgian, de 31 de ani, e înregistrat pe rolul Judecătoriei Brăila, magistraţii fiind cei care vor decide soarta şoferului. Procurorii au dispus trimiterea în judecată şi au arătat cum s-a produs tragedia. Practic, şoferul nu a mai putut stăpâni volanul, l-a lovit pe taximetrist, în urma impactului violent acesta fiind aruncat în sus şi căzând apoi cu capul de o masă metalică. Taximetristrul de 28 de ani şi-a găsit până la urmă sfârşitul, în ciuda eforturilor medicilor.

După cum se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, prin rechizitoriul din data de 10 octombrie, procurorul a dispus trimiterea în judecată a unui inculpat (n.r. - Negrei Giorgian), în stare de arest la domiciliu, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia, fapte prevăzute de Codul Penal. În fapt, arată anchetatorii, s-a reţinut că, la data de 18 iunie 2019, în intervalul orar 2.30-3.08, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, inculpatul a condus autoturismul marca Alfa Romeo GT pe drumurile publice din judeţul şi municipiul Brăila (traseul Gropeni - Brăila, strada Călăraşilor, până în zona intersecţiei cu strada Celulozei). “Inculpatul a circulat pe direcţia de deplasare dinspre strada Pontonieri, către intersecţia cu strada Celulozei, fără a respecta dispoziţiile O.U.G. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, precum şi dispoziţiile H.G. 1391/2006 (Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002), aspecte care au generat rularea necontrolată şi accentuată a autoturismului. În aceste împrejurări, autoturismul condus de către inculpat a surprins şi accidentat o persoană aflată pe trotuar. Victima a încercat să evite impactul, deplasându-se înapoi cu spatele, însă a fost lovită în zona picioarelor cu partea faţă dreapta a autoturismului, proiectată în partea laterală dreapta a parbrizului cu capul, apoi cu o zonă mai dură a corpului (genunchi, cot, tălpi) în partea stângă a parbrizului. Victima a fost aruncată în sus, s-a oprit în cupola unei umbrele şi a revenit lovind cu capul o masă metalică, timp în care autoturismul s-a oprit în primul stâlp al copertinei staţiei de autobuz, fiind avariat grav în partea din faţă”, au stabilit procurorii.

 

A fugit de la locul accidentului

 

După producerea accidentului, arată procurorul, inculpatul a coborât din autoturism şi a părăsit locul faptei. Practic, nu l-a interesat soarta victimei, care a fost preluată de ambulanţă şi transportată la spital în stare extrem de gravă. La data de 21 iunie, taximetristul aflat pe patul de spital în Galaţi a murit. Trupul neînsufleţit a fost ridicat de familie de la morgă şi dus acasă, în satul Movila Miresii, unde a fost înmormântat.

Inculpatul Negrei Georgian s-a predat a doua zi la Poliţie, şoferul fiind reţinut şi dus în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă. Solicitarea procurorilor a fost respinsă şi s-a dispus măsura controlului judiciar. Procurorul de caz a formulat contestaţie, iar la sfârşitul lunii iunie faţă de inculpatul Negrei Georgian s-a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile. Ulterior, măsura preventivă a fost prelungită. Inculpatul are obligaţia de a nu părăsi imobilul situat în localitatea Gropeni, fără permisiunea organului de urmărire penală, după cum au decis judecătorii.

După ce şi-au pierdut colegul în urma teribilului accident, pentru care victima nu avea vreo vină, mai mulţi taximetrişti au pornit un protest online şi au cerut arestarea preventivă a celui care a luat viaţa colegului de breaslă. Numai că instanţa nu l-a trimis în spatele gratiilor pe cel vinovat. Mai departe, procurorii au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Negrei Georgian, dosarul ajungând la Judecătoria Brăila. Deocamdată nu s-a stabilit vreun termen de judecată în acest dosar.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii