Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tragedia

Doua persoane si-au pierdut viata in mod tragic, dupa ce un sofer inconstient a traversat calea ferata, desi semnalele luminoase si sonore erau in functiune. Un moment de neatentie a fost suficient pentru a curma viata unui barbat de 34 de ani si a unei femei de 77 de ani, din localitatea Perisoru. Nenorocirea s-a produs in Halta Ianca, autoutilitara "Dacia" in care se aflau cei doi fiind spulberata de trenul rapid Galati - Bucuresti.
Ieri, in jurul orei 11.00, Ionel Vlad, in virsta de 34 de ani, si Stanuta Balta, de 77 de ani, s-au urcat in masina si au pornit catre orasul Ianca, unde femeia avea niste afaceri, printre care si o statie Peco.
Ajungind la trecerea peste calea ferata, soferul a ignorat barierele si, sperind ca are timp sa traverseze, a apasat pedala de acceleratie. Autoutilitara a fost izbita insa de tren, in partea din spate, a fost rasucita si a ricosat in dreapta, iar cei doi au fost aruncati prin parbriz. Femeia a ajuns chiar pe linia ferata, in fata trenului, trupul sau fiind imprastiat pe citiva metri. Barbatul a fost aruncat intr-o parte si a scapat cu viata, dar nu pentru mult timp. El a fost preluat de Ambulanta si dus la spital, unde medicii au incercat sa il tina in viata, dar, din cauza leziunilor interne foarte grave, a decedat dupa numai doua ore.
La locul tragediei au venit imediat politistii, care au demarat cercetarile pentru a stabili in ce conditii s-a produs evenimentul. Oamenii legii au stat de vorba si cu conductorul trenului, oprit la doi kilometri distanta, dar si cu martorii prezenti in zona. Concluzia a fost una singura: vinovatia apartine soferului grabit. "Conducatorul autoutilitarei nu a respectat semnalele luminoase si acustice la trecerea nivel cu calea ferata si a fost acrosat de trenul rapid Galati - Bucuresti. In urma impactului a rezultat o persoana decedata si un ranit grav", ne-a declarat agent Catalin Ostache, de la Politia orasului Ianca. Auzind despre cele intimplate, localnicii din Ianca au venit imediat sa vada nenorocirea. Gheorghe Necoara, in virsta de 61 de ani, care se afla in apropiere de Halta Ianca in momentul accidentului, ne-a povestit ce a vazut. "Eu eram la un nepot, descarcam o caruta. Se auzea semnalul sonor de la bariera peste calea ferata. Soferul nu a mai oprit, a crezut ca trenul este mai departe. La un moment dat am auzit o lovitura puternica. Trenul i-a luat din plin, femeia a fost aruncata prin geam, a fost taiata, imprastiata pe linie. Soferul a fost si el aruncat intr-o parte, era in viata. Spunea “luati-ma de aici”, era plin de singe, lovit la timpla", ne-a spus martorul, care nu ii cunostea pe cei doi decit din auzite.
Dupa tragedie, citiva barbati au impins masina avariata de linga calea ferata, iar lucratorii de la Serviciul de Medicina Legala s-au apucat sa stringa ramasitele femeii taiate de tren.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii