Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Traficul auto prin centrul orasului a fost oprit

Ieri, intre orele 10.00 - 12.00, soferii care aveau treaba prin centrul orasului au avut parte de o surpriza mai putin placuta. Un agent de circulatie, care se afla la intersectia B-dului Al.I.Cuza cu Calea Calarasilor, le-a dat de inteles, prin semne specifice, ca circulatia pe acel drum este oprita. Toata lumea a fost directionata sa foloseasca B-dul Al.I.Cuza, indiferent de zona in care trebuia sa ajunga. Masura a fost luata pentru a marca Ziua Europeana fara Masini, eveniment care se organizeaza in majoritatea oraselor europene, pe data de 22 septembrie.
In Braila, acesta este al treilea an consecutiv in care Primaria raspunde initiativei Agentiei de Protectie a Mediului si impune restrictia circulatiei, pe citeva dintre arterele intens circulate ale municipiului. De aceasta data restrictia a fost aplicata de la Calea Calarasilor, intersectia cu B-dul Al.I.Cuza si pina la Calea Galati, intersectia cu acelasi bulevard, inclusiv toate strazile care fac legatura intre B-dul Al.I.Cuza si cele doua cai. Timp de doua ore, B-dul Al.I.Cuza a fost cea mai circulata artera din oras. Inarmati cu multa rabdare, soferii au mers bara la bara, pina cind au reusit sa treaca de zona restrictionata.
Reamintim ca, in saptamina 16-22 septembrie, in Europa s-a derulat campania "In oras, fara masina!", a carei obiectiv principal a fost acela de a constientiza publicul larg asupra necesitatii de a actiona impotriva poluarii cauzate de cresterea traficului motorizat in mediul urban. Initiativa europeana este centrata pe trei tipuri de masuri: incurajarea folosirii mijloacelor de transport public; cresterea gradului de informare a locuitorilor asupra consecintelor pe termen lung si a riscurilor asociate poluarii urbane; demonstrarea, in anumite zone restrictionate, a imbunatatirii calitatii vietii, prin reducerea traficului motorizat. In Romania, prima localitate care s-a alaturat acestei campanii a fost orasul Iasi.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii