Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Traficantul “Păstaie” nu scapă nici de judecată, nici de arest

judecătorii Tribunalului Brăila au respins excepţiile invocate de inculpatul Dănuţ Samoilă şi au constatat legalitatea rechizitoriului DIICOT - Biroul Teritorial Brăila, astfel că judecata poate începe • inculpatul Samoilă Dănuţ, zis “Păstaie” este acuzat de infracţiunea de trafic de minori, după ce şi-a pus iubita să practice prostituţia • zilele trecute, instanţa a prelungit măsura arestului preventiv faţă de Samoilă

 

Inculpatul Samoilă Dănuţ, zis “Păstaie”, acuzat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organiză şi Terorism (DIICOT) de comiterea infracţiunea de trafic de minore, va fi judecat pentru fapta de care este acuzat. Deşi în cauză au fost invocate unele excepţii, brăileanul nu a reuşit să îi convingă pe judecători să îl ierte. Tribunalul Brăila a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul DIICOT - Biroul Teritorial Brăila, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală, privind trimiterea în judecată a lui Samoilă. În aceste condiţii, procesul poate începe.

Zilele trecute, instanţa a prelungit şi măsura arestării preventive faţă de inculpat, iar acesta a formulat contestaţie şi speră să fie lăsat în libertate de instanţa superioară.

După cum au stabilit anchetatorii, în cursul anului 2017, inculpatul a cunoscut-o pe minora M.J., în vârstă de 14 ani, pe reţeaua de socializare facebook şi a început o relaţie cu aceasta. După o perioadă, profitând de vârsta fetei şi starea de vulnerabilitate, individul a început să îi facă promisiuni de iubire acesteia, utilizând metoda denumită “Loverboy”. Samoilă Dănuţ i-a propus tinerei să practice prostituţia pe plan local. Fata făcea parte dintr-o familie dezorganizată, ea sperând la o viaţă mai bună, astfel că a crezut în promisiunile inculpatului.

Pentru a reuşi să atragă clienţi pentru minora pusă să facă bani, “Păstaie” a fotografiat-o în impostaze indecente şi a postat mai multe anunţuri pe diferite site-uri, fiind puse şi fotografii cu fata. Pentru exploatarea sexuală a minorei de 14 ani, Samoilă Dănuţ a închiriat o locuinţă în municipiul Brăila, în cartier Obor, adresa fiind apoi transmisă de minoră clienţilor care o sunau.

La sfârşitul lunii aprilie 2018, poliţiştii, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au efectuat o percheziţie la domiciliul lui “Păstaie”, unde l-au găsit pe acesta şi pe fată. Inculpatul şi-a recunoscut fapta şi a spus că minora în cauză practica prostituţia contra cost. Iniţial, bărbatul nu a cunoscut vârsta fetei, însă apoi aceasta i-ar fi spus că are 15 ani. Bărbatul a spus că nu i-a impus minorei să îi dea vreun ban, însă aceasta îi dădea diferite sume, din proprie iniţiativă, pentru a-şi cumpăra mâncare, ţigări, cafea etc. Procurorii DIICOT l-au săltat pe traficant, iar la data de 25 aprilie 2018, Tribunalul Brăila a dispus arestarea preventivă a acestuia.
Categorie articol: 

Comentarii