Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Traficant de droguri, pregătit să iasă din puşcărie

După ce a fost urmărit de poliţişti, în ţară şi peste hotare, întrucât avea de executat o pedeapsă cu închisoarea, traficantul de droguri Emanuel Răcaru cere acum să fie liberat condiţionat. Prima instanţă nu i-a admis solicitarea, însă Răcaru a contestat decizia, iar Curtea de Apel Galaţi urmează să dea soluţia definitivă în zilele următoare. "Respinge cererea de liberare din măsura educativă privativă de libertate formulată de persoana internată Răcaru Emanuel", a decis recent Judecătoria Brăila. Cauza a ajuns la instanţa superioară, pe 21 aprilie 2016, iar termenul stabilit pentru judecată este 13 mai, după cum se arată pe site-ul CA Galaţi.
Tânărul specializat în traficul cu droguri de mare risc, urmărit la nivel internaţional, a ajuns în spatele gratiilor în februarie 2015, după ce a fost prins de poliţiştii de la Urmăriri. Emanuel Răcaru, de 21 de ani, avea de executat un rest de pedeapsă cu închisoarea de aproape 2 ani. Acesta făcea parte dintr-o grupare de traficanţi de droguri, care, luni la rând, a comercializat cannabis şi rezină de cannabis (haşiş) în municipiul Brăila.
Astfel, pe 4 februarie 2015, în urma unei descinderi domiciliare, a fost găsit Emanuel Răcaru, din municipiul Brăila, care era urmărit la nivel internaţional. "Faţă de tânărul depistat, instanţa a dispus, prin sentinţă penală, executarea restului de 716 zile (n.r. - aproape 2 ani) rămas neexecutat din durata măsurii internării de 4 ani şi 10 luni închisoare într-un centru de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc", au precizat atunci reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila. Urmăritul a fost încarcerat în Penitenciarul pentru Minori şi Tineri Tichileşti.
Reţeaua de traficanţi, destructurată de DIICOT la sfârşitul anului 2010, avea cinci membri, respectiv pe Ştefan Alexandru Ioniţă, de 18 ani, Marius Ionuţ Gheorghe, zis "Balcon", de 19 ani, Răzvan Norocel Barangă, de 26 de ani, Remus Leonard Jercan, zis "Leo", de 30 de ani şi Emanuel Răcaru, de numai 17 ani. Din investigaţiile efectuate luni la rând a rezultat că inculpatul Ioniţă deţinea şi comercializa droguri de risc, respectiv cannabis şi rezină de cannabis (haşiş) în municipiul Brăila. Tânărul achiziţiona drogurile de la diferite persoane din Brăila sau Galaţi, apoi le distribuia la diferiţi clienţi. În cauză au fost introduşi investigatori sub acoperire, care, pozând în clienţi, au cumpărat, în repetate rânduri, de la membrii grupării, ţigări ce conţineau tutun în amestec cu rezină de cannabis. Anchetatorii au stabilit că "Balcon" se ocupa cu intermedierea unor tranzacţii cu droguri de risc, obţinând diverse sume de bani de la vânzătorii cărora le găsea clienţi. Rezina de cannabis, au aflat anchetatorii, a fost cumpărată şi de la o persoană care s-a recomandat "Emi", identificată ulterior ca fiind Emanuel Răcaru. Membrii grupării au primit pedepse cu închisoarea.

 
Categorie articol: 

Comentarii