Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Traficant albanez, prins la Brăila

poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale l-au depistat pe un cetăţean albanez de 33 de ani, care era urmărit la nivel naţional şi internaţional • autorităţile italiene au emis pe numele acestuia un mandat  de arestare, încă din 2017, el având de executat o pedepsă cu închisoarea de 9 ani, 1 lună şi 10 zile • după cum se arată pe site-ul Curţii de Apel Galaţi, judecătorii au dispus arestarea provizorie a persoanei căutate - Codreanu (fost Masha) Kapllan pe o durată de 15 (cincisprezece) zile

 

Poliţiştii brăileni l-au luat pe sus pe un albanez care era urmărit la nivel internaţional, asta după ce autorităţile din Italia au dispus arestarea, încă din 2017, ba chiar l-au şi condamnat la o pedeapsă cu închisoarea pentru trafic de droguri. Individul de 33 de ani ajunsese pe la Brăila, însă nu a reuşit să treacă neobservat de poliţişti. El a ajuns în spatele gratiilor şi urmează să fie extrădat în Italia pentru a-şi executa pedeapsa cu închisoarea.

După cum ne-au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, în ziua de 7 mai, poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale, împreună cu cei ai Inspectoratului General pentru Imigrări - Biroul Teritorial Brăila, au desfăşurat o acţiune pentru depistarea şi încarcerarea persoanelor care se sustrag de la punerea în aplicare a unor mandate de executare a pedepsei închisorii. Cu această ocazie, poliţiştii l-au depistat pe un cetăţean albanez, în vârstă de 33 de ani, urmărit la nivel naţional şi internaţional.

Autorităţile italiene au emis pe numele acestuia un mandat de arestare şi executare a pedepsei cu închisoarea de 9 ani, 1 lună şi 10 zile pentru comiterea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila, insp. Laura Belciugan.

Cel în cauză a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi care a dispus măsura provizorie a reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, el fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi.

Pe site-ul Curţii de Apel Galaţi se arată că, în baza dispoziţiilor art. 101 din Legea nr.302/2004, privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se dispune arestarea provizorie a persoanei solicitate Codreanu (fost Masha) Kapllan pe o durată de 15 (cincisprezece) zile, cu începere de la data de 7 mai 2019 şi până la data de 21 mai 2019, inclusiv. Asta în vederea punerii în executare a mandatului european de arestare emis la data 12 aprilie 2017 de Parchetul de pe lângă Tribunalul Florenţa, Italia. Între timp însă, albanezul a fost şi condamnat.

Dispune emiterea mandatului de arestare provizorie pe numele persoanei solicitate. Prezenta se va comunica Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi direcţiei de specialitate din cadrul Ministerului Justiţiei. (...) Stabileşte termen pentru continuarea procedurii de executare a mandatului european la data de 20.05.2019, cu citarea persoanei solicitate. Cu drept de contestaţie în termen de 24 ore”, este soluţia pronunţată în şedinţa de marţi.

Bărbatul arestat a formulat deja contestaţie împotriva măsurii de arestare, decizia finală urmând să fie luată de instanţa superioară.

 

 
Categorie articol: 

Comentarii