Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Trafic de coşmar în municipiu

* nici Str. 1 Decembrie, Str. Şcolilor, Bulevardul Independenţei sau Bulevardul Cuza nu arată mai bine, mai ales în orele de vârf, în contextul în care au preluat traficul de pe Str. Griviţa * autorităţile recomandă şoferilor să îşi găsească rutele ocolitoare în funcţie de locurile în care trebuie să ajungă, pentru a evita blocajele rutiere

În următoarele luni, traficul din zona centrală a Brăilei va pune greu la încercare nervii şoferilor. Asta deoarece în afară de reabilitarea Griviţei, autorităţile au dat startul şi la reabilitarea Căii Călăraşilor, a Bulevardului Dorobanţi, dar şi a Podului de la Brăiliţa.
De altfel, de luni, de când au început lucrările de scoatere a liniei de tramvai de pe Calea Călăraşilor, brăilenii au început să îşi dea seama cam ce anume presupune derularea atâtor lucrări de reabilitare, simultan, în municipiu. Şi asta pentru că traficul auto de pe Calea Călăraşilor a fost deviat pe tronsonul dinspre Palatul Administrativ, pe care acum se merge pe două sensuri. Brusc, mii de şoferi s-au văzut nevoiţi să se strecoare cu grijă pe bucata de drum cu pricina, iar timpul în care se străbate tronsonul respectiv s-a dublat sau chiar triplat, în funcţie de momentul zilei în care este străbătut.
Traficul se transformă în calvar, aşa cum era de aşteptat, la orele când populaţia intră şi iese de la serviciu, în rest se derulează în limite relativ decente. La fel de aglomerate ca şi Călăraşiul sunt şi Str. 1 Decembrie, B-dul Cuza, B-dul Independenţei şi Şcolilor, care au preluat traficul de pe Griviţa. Ieri, însă, tensiunea a fost şi mai mare deoarece şi intersecţia dintre Str. Griviţa cu Şcolilor a fost blocată pentru o serie de lucrări ce vizau schimbarea unui cablu electric. Operaţiunile au întins la maximum nervii şoferilor.
Deşi, practic, circulaţia de pe Calea Călăraşilor nu a fost oprită, pentru a nu se crea ambuteiaje, autorităţile locale îi roagă pe şoferi să găsească rute ocolitoare, în funcţie de locurile în care doresc să ajungă, pentru a evita conflictele pe stradă.
"Rugăm şoferii să identifice şi să folosească rute ocolitoare, în funcţie de obiectivele pe care le au, pentru a evita aglomerarea pe străzile pe care traficul este în mod sigur afectat de lucrările de reabilitare. Pentru că în aceste condiţii scade viteza de deplasare şi apar blocaje, îi rugăm pe cei care se deplasează cu maşini să aleagă totuşi o rută ocolitoare, care, chiar dacă presupune un consum mai mare de combustibil, va reduce semnificativ timpul de deplasare. Noi ştim că acum poate nu ne convine ce se întâmplă, însă ar trebui să fim înţelegători în trafic unii cu ceilalţi şi să înţelegem şi autorităţile, pentru că, peste un an sau cât va dura treaba asta, vom avea nişte străzi moderne, pe care vom putea circula cu toţii civilizat", ne-a declarat scms. Bogdan Zotoi, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere.
De altfel, şi şeful Poliţiei Locale, Traian Jipa, ne-a precizat că deşi şoferii sunt mai nervoşi, deocamdată nu au fost probleme majore pe rutele intrate în reabilitare.
Categorie articol: 

Comentarii