Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tractoare din import, cu destinaţia Brăila, confiscate la vamă

Trei tractoare, în valoare de 800.000 lei (opt miliarde de lei vechi), care ar fi trebuit să ajungă la o firmă brăileană, au fost confiscate de comisarii Gărzii Financiare Arad, după ce au fost introduse în ţară pe la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac. Autorităţile au luat această măsură după ce au constatat că beneficiarul brăilean înscris CMR (acordul internaţional privind contractele de transportul rutiere) prezentat de şoferul automarfarului care transporta utilajele este de fapt o firmă fictivă.
Cele trei tractoare, marca John Deere (tipurile 5080 M, 6430 şi 6630), erau transportate cu un automarfar care aparţine unei firme din Sighişoara. Conform documentului de transport prezentat de conducătorul auto rezultă că la furnizor era menţionată o firmă din Spania, iar la destinatar "Agricol SRL" din Brăila.
"În urma verificării beneficiarului mărfii transportate, aşa cum este menţionată în CMR, s-a constatat că societatea destinatară a acestei achiziţii intracomunitare nu este înregistrată în baza de date a ONRC. Conducătorul auto a prezentat şi trei facturi care sunt emise de un alt furnizor din Spania şi conţin mai multe cantităţi şi tipuri de tractoare John Deere şi Cllas, pentru o altă firmă din Braila - SC «Rom Agricol» SRL - care apare cu trei adrese diferite. După verificarea societăţii beneficiare înscrise pe cele trei facturi s-a constatat că singura firmă cu această denumire este în Bucureşti şi este în lichidare", se menţionează într-un comunicat de presă al Gărzii Financiare Arad.
Comisarii GF au mai constatat că apar neconcordanţe cu privire la datele înscrise în CMR, în sensul că sunt menţionate tractoarele cu marca John Deere, dar alte tipuri şi anume 6920, 6330 şi 560, în realitate fiind cele înscrise mai sus.
"Fapta constatată, de a nu se putea identifica nici destinatarul real al mărfii şi nici locul descărcării acesteia, constituie contravenţie. Transportatorului i s-a aplicat sancţiunea de «avertisment» şi s-a dispus confiscarea celor trei tractoare marca John Deere. Valoarea estimată a mărfurilor confiscate este de 800.000 lei", se mai menţionează în comunicatul Gărzii Financiare.
Categorie articol: 

Comentarii