Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Trăim într-o cloacă"

Făcând referire la mult discutata organizare a referendumului privind reorganizarea administrativ-teritorială a României, Gheorghe Chiru, liderul PP Brăila, consideră că singurele transformări produse de la căderea regimului comunist s-au petrecut mai mult la nivelul denumirilor, decât la o schimbare concretă de paradigmă politică şi administrativă. Mai mult, Chiru e de părere că, la ora actuală, "nostalgicii comunişti" sunt cei care trag toate sforile şi sforişoarele în fruntea judeţelor, inclusiv în Brăila.
"Judeţul Brăila este născut în timpul regimului comunist. Judeţeana de partid s-a transformat în consiliu judeţean. Atunci era un secretar judeţean, acuma e un grof. Cei care sunt în fruntea judeţelor, toţi sunt nostalgici comunişti. Rămânem încă ancoraţi în trecut. Oamenii simpli nu se împotrivesc regionalizării, ei nu cunosc care este problema, pentru că, în cazul de faţă, de exemplu, primarii PSD vor spune tot timpul că sistemul comunist ne-a adus numai lucruri bune, în timp ce se petrecea o mare nenorocire. De parcă ni se va frânge coloana vertebrală dacă judeţul Brăila nu-şi va mai păstra aceeaşi denumire. Consider că oamenii nu mai sunt atât de creduli, ci se duc la vot împinşi de cei care au interes la nivel judeţean", a explicat şeful PP Brăila ieri, în cadrul unei conferinţe de presă.
Gheorghe Chiru descrie starea actuală a Brăilei drept o "cloacă". "Trăim într-o cloacă. Nimic nu e adevărat, totul e de faţadă şi nimeni nu-şi asumă nişte lucruri concrete, ca să existe transparenţă, să existe panouri prin care să te informezi cine a câştigat licitaţia, în ce condiţii, cum a câştigat-o, de ce, ce există în dosarul ăla şi aşa mai departe", a conchis Chiru.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii